Vazura objasnio zašto se dug Partizana nije mnogo smanjio za 3 godine i izneo kakav je plan prelaznog roka u Partizanu!
Foto: Fonet/aleksandar Koković

Važne vesti za Grobare

Vazura objasnio zašto se dug Partizana nije mnogo smanjio za 3 godine i izneo kakav je plan prelaznog roka u Partizanu!

Generalni direktor crno-belih je rekao šta bi se dogodilo da crno-beli nisu obezbedili evropsko proleće, kao i na ostanku kojih igrača će insistirati

Objavljeno:

Partizan je jednu od najuspešnijih godina u poslednjoj deceniji zaokružio plasmanom u 1/16 finala Lige Evrope i obezbeđivanjem igranja i na proleće u tom takmičenju.

Osim toga crno-beli su u 2017. godini osvojili duplu krunu u Srbiji, a vrlo dobro su prošli i na fudbalskom tržištu tokom leta, prodajama Leonarda, Đurđevića i Milenkovića, što im je pomoglo da popune veliku prazninu u klupskoj kasi koju su imali.

Generalni direktor kluba, Miloš Vazura, je u intervjuu za "Mozzart sport" rekao da bi Partizan bio u ozbiljnom finansijskom problemu da nije obezbedio igranje u Ligi Evrope i na proleće, a razlog za to su i dalje dugovi iz prošlih vremena.

foto: Damir Dervišagić

- Stalno vraćamo stare dugove. Pritiskaju nas, nikako da uhvatimo vazduh. Uskoro na naplatu stiže tužba italijanskog menadžera Serđa Bertja, posrednika u prodaji Stefana Savića Mančester Sitiju, u iznosu od 500.000 evra. U sklopu istog transfera isplatili smo i srpskog agenta Peličića 400.000 evra, ostalo je da mu isplatimo još oko 50.000 evra. Dolazi na naplatu i tužba grčkih advokata za Adema Ljajića, posrednika u transferu u Mančester junajted. Ni „slučaj Andrija Živković“ nije završen, manji deo novca od presude od 2.500.000 evra moramo da platimo. Nadam se da ćemo u januarskom prelaznom roku napraviti takve arnžmane da ćemo posle toga moći da ispeglamo sve. Time bismo završili sa starim obavezama... Zato je plasman u narednu fazu Lige Evrope značajan, jer nam omogućava da računamo na priliv novca od UEFA - rekao je Vazura.

U trenutku kada je on došao u klub pre tri godine, ukupni dug je iznosio skoro 15 miliona evra, a Vazura otkriva kakva je situacija sada i zbog čega on nije više smanjen.

foto: Saša Pavlić Koky

- Između 12.000.000 i 13.000.000 evra. Varira zato što taman ga oborimo ispod 10.000.000, a onda dođe neki Živković ili menadžer i tuži nas. U dug ulaze i potraživanja nekih igrača koji odavno nisu tu. Lane smo morali da platimo platimo Lolu Smiljanića, Volkova i Danka Lazovića kako bismo dobili licencu za UEFA. Tu je bio i Đorđe Lazić, a setite sekad je igrao. Onda Goran Pandurović, malo pre povratka. Zatim Stefan Savić. Regulisali smo sve što nam je potraživao Lazar Marković, dok je za Ljajića ostalo 13.000-14.000 evra duga. To su momci koji lepo zarađuju u drugim klubovima, pa su nam izlazili u susret i pomerali rokve, ali će sigurno dobiti nova. Dug je održiv, to je najbitnije. Pazite, Barselona duguje oko 300.000.000 evra. Nadam se da ćemo do leta da ga spustimo na jednocifren broj miliona.

Posle prezimljavanja u Evropi, navijače, logično, najviše zanima i kako će klub izgledati posle zimske pauze i šta će se dešavati u januarskom prelaznom roku. Pre svega im najviše glavobolje zadaje najavljeni odlazak možda i najboljeg igrača crno-belih ove jeseni, golmana Vladimira Stojkovića.

foto: EPA/PETER SCHNEIDER

- Mislim da će ostati. Ima ugovor do juna. Apsolutno ne znamo ni za jednu drugu opciju. Naš je igrač, nismo ni pričali o mogućnosti da ode. Kad i ako za to dođe vreme sve će se činiti u dogovoru sa golmanom. Kostur ostaje sigurno. Ideja je da sačuvamo što više ključnih igrača, s tim da ako dođe ponuda za koju procenimo da nećemo dobiti bolju, a pritom imamo odgovarajuću zamenu, onda taj igrač može da ide - poručuje generalni direktor crno-belih.

A što se tiče želja za pojačanjima, od kojih se najčešće pominju vraćanja bivših igrača od Petrovića, Rukavine, Markovića, pa sve do Aleksandra Mitrovića?

foto: Dragan Kadić

- Posle izborenog evropskog proleća je mnogo lakše dovesti igrače u Partizan, ali nije moguće da dođu sva imena koja se pominju. Naše ideje su pozajmice s pravom otkupa. Ili, na primer, takav aranžman da ih klubovi u kojima trenutno nemaju zapaženu ulogu pošalju kod nas na pozajmicu, da se ovde vrate u život, dostignu određenu tržišnu vrednost, pa da ih stranci na konto toga dalje prodaju. Dobro svima, zar ne? Prioritet je, ipak, da dovedemo što manje igrača na pozajmicu, a što više onih koji će u potpunosti biti naše vlasništvo - rekao je Vazura.

BONUS VIDEO: Pozdrav Aleksandra Đorđevića i Novaka Đokovića posle meča Srbije i Austrije

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.