Fudbaleri Crvene zvezde u Hramu Svetog Save! Lep gest crveno-belih i molitva pred duel sa Kelnom! (FOTO) (VIDEO)
Foto: FK Crvena zvezda

velika čast

Fudbaleri Crvene zvezde u Hramu Svetog Save! Lep gest crveno-belih i molitva pred duel sa Kelnom! (FOTO) (VIDEO)

- Veoma smo zahvalni što ste nam danas učinili veliku čast da sa našim igračima posetimo srpsku svetinju

Objavljeno: 08:43h

Kada su od trenera i uprave kluba čuli prelepe utiske o obilasku Hrama Svetog Save na Vračaru fudbaleri Crvene zvezde posetili su jednu od tri najveće pravoslavne svetinje na svetu. Ovu posetu generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić iskoristio je da u ime kluba donira novčanu pomoć za izgradnju Hrama Svetog Save.

- Veoma smo zahvalni što ste nam danas učinili veliku čast da sa našim igračima posetimo srpsku svetinju. Iz ovog Hrama crpimo snagu za najvažnije utakmice koje nam dolaze, a pre svega za susret sa Kelnom. Nas vezuje mnogo toga, srpstvo, pravoslavlje, ljubav prema Crvenoj zvezdi, kao i zajednički pokrovitelj, kompanija Gazprom, koja je pomogla izgradnju predivnog mozaika u kupoli koji smo danas imali posebnu privilegiju i da dodirnemo. Znamo da se ovde 2019. godine obeležava veliki jubilej, 800 godina od kada je Srpska pravoslavna crkva dobila autokefalnost. Hram Svetog Save nije završen i velika nam je čast što ćemo donacijom pomoći njegovu izgradnju. Sa naše strane to je skroman prilog i nadamo se da će Hram biti uskoro završen. Ogromnu većinu vašeg bratstva čine zvezdaši i to nam daje posebnu snagu i veru da ćemo u narednoj evropskoj utakmici sa Kelnom ostvariti povoljan rezultat i da ćemo obradovati sve naše navijače - rekao je Terzić.

Arhimandrit Stefan Šarić, starešina Hrama Svetog Save, uručio je ručno rađenu ikonu Svetog Save, koju su izradili veliki zvezdaši koji mahom čine bratstvo Hrama.

Znate li šta znači slovo K u imenima PAOK i AEK? Ovo je priča o velikanima koji su nastali u KRVI TURSKOG GENOCIDA nad Grcima! (FOTO) (VIDEO)

Naši fudbaleri i stručni štab obišli su kriptu posvećenu Sv. Velikomučeniku knezu Lazaru, u donjem delu Hrama, koja je izgrađena pre nešto više od godinu dana. Potom su imali priliku da vide i staru kriptu, gde će biti sahranjivani srpski patrijarsi.

Svestenici Hrama Svetog Save su u kripti održali molitvu za uspeh i blagodarnost u radu i poželeli fudbalerima i stručnom štabu da narednog četvrtka na utakmici protiv Kelna nastave putem uspeha kojim su krenuli ovog leta.

KAKO VAS NIJE SRAMOTA?! Portal iz Sandžaka izmislio da je Đoković rekao da se stidi Srba koji podržavaju Ratka Mladića!

Grobari, da li ga dobro pamtite?! Osvojio Kup UEFA, pa došao u Partizan! I danas niko ne zna kako se izgovara njegovo ime! (FOTO) (VIDEO)

foto: FK Crvena zvezda

Potom, naši fudbaleri uradili su ono što više niko nikada neće biti u prilici da uradi. S obzirom na to da će specijalni lift biti sklonjen, naši fudbaleri iskoristili su jedinstvenu priliku da se popnu do kupole na visinu od 65 metara. Nju krasi velelepni mozaik, koji je urađen zahvaljujući donaciji ruske kompanije Gazprom, koja je dugogodišnji sponzor našeg kluba. Od ukupno 13 kupola, koliko Hram ima, najviša koju su posetili naši igrači predstavlja arhitektonsko čudo. Način na koji je podignuta je zadivio čitav moderan svet.

Naša delegacija uživala je u prilici da upozna srpsku istoriju, život i događaje koji su predstavljeni u mermeru, reljefima, ukrasu, mozaiku i freskama u Hramu. Ova lepa poseta ulila je našim fudbalerima i stručnom štabu dodatnu snagu pred važne mečeve koji ih očekuju.

BONUS VIDEO: Specijalan poklon za Vladimira Štimca uoči utakmice Srbije i Austrije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.