JUŽNA AMERIKA IMA NOVOG ŠAMPIONA! Gremio za 45 minuta pakao pretvorio u Antarktik i osvojio trofej u srcu Argentine! (VIDEO)
Foto: EPA/David Fernandez

Ništa slađe od ovoga

JUŽNA AMERIKA IMA NOVOG ŠAMPIONA! Gremio za 45 minuta pakao pretvorio u Antarktik i osvojio trofej u srcu Argentine! (VIDEO)

Na neprijateljskom terenu i to protiv najvećeg rivala, kada je reč o fudbalu, Brazilci su se radovali

Objavljeno: 09:29h

Južna Amerika ima novog šampiona! Gremio je uspeo i postao osvajač Kopa Libertadores!

Najbolniji mogući udarac Argentincima je zabio brazilski klub, jer ne samo što je osvojio titulu, nego je to učinio na njihovom terenu, usred Argentine, a znamo kakvo je rivalstvo u fudbalu dveju nacija.

foto: AP

U prvom susretu bilo je 1:0 za ekipu iz Porto Alegrea i mnogi su sumnjali da li će uspeti da se odbrane od ofanzivne navale Lanusa, pogotovo što su se u tom meču malo i ispromašivali i nisu iskoristili priliku za ubedljiv trijumf.

foto: AP

Međutim, navijači su im priredili spektakularan ispraćaj i tako im uneli dodatnu motivaciju i ubrizgali još jednu potrebnu dozu adrenalina da dođu do svoje 3. titule u ovom takmičenju, a prve posle 22 godine.

foto: AP

Očekivao ih je pakao na stadionu, ali su igrači brazilske ekipe uspeli da ga ohlade i pretvore u Južni pol za samo jedno poluvreme. Učinili su to golovima Luana i Fernandinja, te tako već tada odlučili pitanje novog šampiona.

U nastavku meča je Hoze Sanda samo spasio čast argentinske ekipe.

Ono što je posebno vredno pomena jeste da je trener Gremija, Renato Portalupi, postao prvi Brazilac koji je i kao igrač i kao trener osvojio najprestižniji fudbalski trofej Južne Amerike.

foto: AP

BONUS VIDEO: Stefan Peno posle pobede Srbije nad Gruzijom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.