KOKEZA I BUNJEVČEVIĆ MU REKLI ŠTA MISLE: Znače li ove Krstajićeve reči da će uskoro i zvanično postati selektor Srbije?
Foto: EPA/Jeon Heon-Kyun

Našao žicu ljajiću

KOKEZA I BUNJEVČEVIĆ MU REKLI ŠTA MISLE: Znače li ove Krstajićeve reči da će uskoro i zvanično postati selektor Srbije?

Posle ovoga možemo očekivati da se uskoro skloni onaj prefiks "vršilac dužnosti" ispred njegovog imena

Objavljeno: 13:11h

Fudbaleri Srbije su se vratili sa azijske turneje posle 32-časovnog puta.

Vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić položio je svoje ispite kao šef stručnog štaba nacionalnog tima na utakmicama protiv Kine i Južne Koreje, ostvarena je pobeda i poraz, a uz to je promovisan i određeni broj mladih igrača u seniorskom timu.

Sve češće se govori o tome da bi Krstajiću uskoro mogao biti i skinut onaj prefiks "vršilac dužnosti" i da on i zvanično postane kormilar srpskog broda na Svetskom prvenstvu u Rusiji, a da nešto ukazuje na to govore i njegove reči za "Blic".

foto: EPA/yonhap

- Nikad nisam bežao od odgovornosti. Mislim da imam snagu da mogu da odgovorim obavezama i odgovornosti iz razloga što sam bio tu godinu i po u stručnom štabu koji je i odveo reprezentaciju na Svetsko prvenstvo. Nikada nisam bežao od odgovornosti, posebno kad znam šta mogu da uradim. Jedino što mogu da vam kažem jeste da sam dobio poverenje od predsednika Slaviše Kokeze i sportskog direktora FSS Gorana Bunjevčevića da u ove dve utakmice ostvarim ciljeve. Od njih sam dobio potvrdu da sam u tome uspeo. Sve ostale spekulacije oko selektora nije na meni da komentarišem - rekao je Krstajić.

Fudbalskoj javnosti se posebno svidelo što je uspeo da uklopi do sada nepozivanog Sergeja Milinkovića Savića, ali i često osporavanog Adema Ljajića u ekipu. Upravo je Novopazarac zablistao na ova dva meča.

foto: EPA/Jeon Heon-Kyun

- Našli smo mu „žicu“. Adem je pravi momak. Tako je kod svakog igrača: neophodno mu je pronaći talasnu dužinu, prići na način koji njemu odgovara da bi shvatio da je deo tima. Atmosfera je temelj i najbitniji preduslov uspeha, jer se podrazumeva da kvalitet nije sporan - rekao je Krstajić za "Žurnal".

Na kraju je odgovorio i na brojne komentare koji su se pojavili nakon što je naknadno uputio poziv četvorici igrača iz Superlige Srbije, pošto je posle meča s Kinom ostao bez četiri standardna prvotimca.

foto: EPA/Jeon Heon-Kyun

- Da li je sramota dati šansu mladom fudbaleru iz Srbije? Pogotovo ako je među najboljim igračima i strelcima, ili bekovima, centralnim štoperima... Ne vidim šta je u tome loše. I ubuduće će dobijati šansu ako budem tu. I ako ne budem, dobijaće priliku, jer je to prirodno i jednostavno, to je politika Saveza - kazao je Krstajić.

BONUS VIDEO: Miroslav Muta Nikolić - konferencija posle poraza Partizana od Albe

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs/Žurnal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.