Zavio je Italiju u crno, a sad još dosoljava ranu celoj naciji: Hoće da naplati debelu odštetu da bi otišao s mesta selektora!
Foto: EPA/Daniel Dal Zennaro

Kakav lik

Zavio je Italiju u crno, a sad još dosoljava ranu celoj naciji: Hoće da naplati debelu odštetu da bi otišao s mesta selektora!

Sa jedne strane njegov zahtev je legitiman, ali sa moralne i ne baš

Objavljeno:

Italijani su doživeli potop kakav dugo nisu, nacija je u stanju očaja i beznađa posle šokantnog ispadanja od Švedske u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

A na sve to, i dalje aktuelni selektor Đan Pjero Ventura nema nameru da se povuče, tačnije ne želi da napusti klupu "azura" uprkos debakl kome je kumovao tek tako.

foto: AP

Javnost u Italiji je ogorčena zbog ponašanja čoveka koji u karijeri nije zabeležio veći uspeh i sada je koštao nacionalni tim najvećeg udarca u poslednjih više od pola veka.

Ventura, naime, ne želi da ode s mesta selektora ukoliko ne dobije priličnu odštetu, tačnije, ne uzme dobre pare, uprkos svemu što se desilo.

foto: AP

Kako javljaju mediji na Apeninima, on traži da mu za prerani raskid ugovora FS Italije isplati izmešu 700 i 800 hiljada evra, čime je izazvao gnev navijača i sportske javnosti.

- Neću otići jer nisam još pričao sa predsednikom federacije. Moramo da analiziramo stvari, videćemo, suočićemo se sa problemom. Moram da se izvinim Italiji za ovaj rezultat - rekao je Ventura.

foto: EPA/Daniel Dal Zennaro

S jedne strane njegov zahtev je legitiman, jer mu je ugovor bio produžen do 2020. godine i prema njemu bi ako ostane do kraja zaradio 2,6 miliona evra i ima čak pravo i da traži celokupan iznos.

Ali kada govorimo o moralnim načelima, to je nešto sasvim drugo.

BONUS VIDEO: Grobari gađali sudije, arbitri hteli da prekinu meč protiv Albe

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.