Krstajić: Znamo čega se možda Korejci plaše! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

Možda...

Krstajić: Znamo čega se možda Korejci plaše! (FOTO)

Selektor i kapiten veoma oprezno su pričali o duelu sa reprezentacijom sa samog istoka Azije

Objavljeno:

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u utorak očekuje druga provera na azijskoj turneji, a na poslednjoj konferenciji za medije pred meč sa Južnom Korejom, "sedmoj sili" su se obratili vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić i kapiten Branislav Ivanović.

- Želim da se zahvalim na gostoprimstvu domaćinima u Južnoj Koreji. Juče smo imali jedan trening i spremni dočekujemo meč. Nadam se dobroj igri naše selekcije. Južna Koreja je pokazala da ima odličan kvalitet i da se zasluženo kvalifikovala na Svetsko prvenstvo. Očekuje nas teži meč nego u Kini – rekao je srpski selektor.

foto: Filip Plavčić

Sada je u ulozi stratega, a nekada je igrao protiv Južne Koreje, kada je Jugoslavija remizirala bez golova sa komšijama ozloglašenog Kim Džong Una i to bez golova…

- Igrao sam 2000. godine protiv Južne Koreje kao reprezentativac Jugoslavije, ali je više nego očigledno da su Korejci veoma napredovali u svim segmentima - prisetio se selektor.

Mitrogol definitivno ide iz Njukasla - na DRUGI KONTINENT!? (FOTO)

Zaista, Južna Koreja je od tada značajno podigla nivo svog fudbala, i biće ovo prava provera kvaliteta ...

foto: AP

- Želimo da odigramo odgovorno i da na terenu sprovedemo neke od ideja koje već uvežbavamo. Naravno, cilj nam je da napravimo i što povoljniji rezultat. Znamo da se možda domaćin pribojava naših visokih igrača, a to bi zaista mogla da bude jedna od naših prednosti u ovoj utakmici - istakao je Krstajić.

Odveo ih na Svetsko prvenstvo, njima je to dovoljno: Dalić ostaje selektor Hrvatske i za Mundijal! (VIDEO)

I Branislav Ivanović, kapiten Orlova, ne krije da će meč sa Južnom Korejom biti mnogo teži nego duel sa Kinom…

foto: Filip Plavčić

- Južna Koreja ima sjajan tim i ovo će biti izuzetno težak test za nas. Dugo igram u Evropi i susretao sam se sa nekoliko fudbalera iz Južne Koreje i zaista mogu da kažem da poseduju veliku borbenost i kvalitet. Naš cilj na utakmici u Ulsanu je da se nadigravamo sa domaćinom koji je ponovo izborio plasman na Mundijal. Znam da ćemo igrati sa tehnički nešto organizovanijom selekcijom od kineske koju smo savladali sa 2:0. Domaćin sigurno ima adute na ovom meču, ali imamo ih i mi i pokušaćemo da ih iskoristimo – jasan je Bane Ivanović.

Utakmica je na programu od 12 časova po našem (srednje-evropskom) vremenu.

BONUS VIDEO: Navijači u Pioniru ubacuju tvrde predmete na teren

(Espreso.co.rs/FSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.