Krstajić srećan zbog debitanata, a Mitrogol poručio da jednog saigrača vodi na večeru!
Foto: Espreso

Zadovoljstvo

Krstajić srećan zbog debitanata, a Mitrogol poručio da jednog saigrača vodi na večeru!

Utisci iz reprezentacije Srbije posle pobede nad Kinom

Objavljeno:

Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da je srećan i zadovoljan pobedom nad Kinom i da mu je posebno drago zbog mladih fudbalera.

- Prvi utisak je da sam srećan i zadovoljan ovom pobedom. Želeo bih da čestitam igračima koji su posle dugog i napornog puta pružili dobru igru, mnogo istrčali. Pokušali smo da uradimo neke stvari i pored toga što je bilo malo vremena, ali zaista mogu da budem ponosan na igrače koji su ponovo pokazali da su zasluženo izborili plasman na Svetsko prvenstvo - rekao je Krstajić posle utakmice u Gvangžuu.

foto: Filip Plavčić

Srbija je u prijateljskoj utakmici pobedil 2:0, golovima Adema Ljajića i Aleksandra Mitrovića.

Debitanti na toj utakmici bili su Sergej Milinković-Savić i Miloš Veljković, a šansu je dobio i Andrija Živković.

- Drago mi je i zbog mladih igrača koji su dobili šansu. Dobiće šansu i moći će da pokažu kvalitet i u narednoj utakmici - istakao je Krstajić.

foto: Filip Plavčić

On je naveo da je utakmica pokazala da srpski tim ima "karakter i kvalitet".

- Pokazalo se da ova ekipa ima karakter i kvalitet, dobra su grupa za budućnost našeg fudbala. Iskusni i oni manje iskusni igrači mogu zajedno i kada se spoje onda to može delovati jako dobro. Moram da kažem da uslovi nisu bili ni malo laki, ali momci su sve prevazišli, dobro istrčali i ispunili sve zahteve kako bi pobedili ovu utakmicu. I mogu da budem ponosan na ono što su pokazali - kazao je Krstajić.

foto: Filip Plavčić

Kapiten Branislav Ivanović rekao je da njegova ekipa ima potencijal, što je pokazala protiv Kine.

- Videlo se da ova ekipa poseduje potencijal. Odigrali smo maksimalno profesionalno i pored teških uslova na koje nismo navikli. Važno je da smo zabeležili pobedu i sada se okrećemo drugom meču na ovoj turneji - rekao je Ivanović posle utakmice.

- Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, bilo je mnogo dobrih detalja i mislim da smo uživali. Ono što je bitno jeste da su svi dobili šansu, da smo odigrali na dobrom nivou, osim u pojedinim trenucima kada smo malo delovali neorganizovano, ali to je možda i zbog toga što su oni tako delovali, bili neorganizovani, gubili su pozicije - kazao je Ivanović.

Strelac prvog pogotka Adem Ljajić rekao je da da je pobeda trebalo da bude ubedljivija.

- Bila je dobra utakmica, ali i veoma teško vreme, sparno. Pobedili smo što je najvažnije, postigli dva gola, mogli još tri ili četiri, ali nedostajalo je i malo koncentracije u završnici. Zadovoljan sam kako je ekipa odigrala, bili smo bolji i zaslužili pobedu - rekao je Ljajić.

foto: Profimedia

Aleksandar Mitrović, koji je dao drugi gol, rekao je da će voditi na večeru Andriju Živkovića, asistenta za taj pogodak.

- Hvala Živkoviću na asistenciji, fenomenalno je centrirao, meni je ostalo samo da se poklonim. Ima od mene večeru - rekao je Aleksandar Mitrović.

On je naveo da je zadovoljan rezultatom.

- Bilo je teško vreme, nismo se još aklimatizovali, ali mislim da je bilo dobro. Postigli smo dva gola, možda mogli i više, ali isto tako mogli smo i da primimo - kazao je napadač Njukasla.

Srbija će sledeću utakmicu igrati u utorak protiv Južne Koreje u Ulsanu.

BONUS VIDEO: HIT MEĐU ORLOVIMA: Radonjić na debiju za reprezentaciju imitirao Draganu Mirković

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.