PRVI TRIJUMF POSLE MUSLINA: Sa Sergejem u timu i novom formacijom Srbija pobedila Kinu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/RTS 1

Prijateljska utakmica

PRVI TRIJUMF POSLE MUSLINA: Sa Sergejem u timu i novom formacijom Srbija pobedila Kinu! (VIDEO)

Sva dešavanja na meču ste pratili u "lajv blogu" na Espreso.co.rs

Objavljeno: 14:35h

Pobeda Srbije u prvoj utakmici od odlaska sa klupe Slavoljuba Muslina.

"Orlovi" su u prijateljskom meču protiv Kine u Gvangžuu slavili 2:0.

Sa Mladenom Krstajićem kao vršiocem dužnosti selektora, dok se ne pronađe rešenje za mesto čoveka koji će voditi naše najbolje igrače na Svetskom prvenstvu sledeće godine, imali smo prilike da vidimo neku malo različitu selekciju u odnosu na onu koju smo gledali u kvalifikacijama.

foto: Dado Đilas

Najznačajnija je svakako bila promena u formaciji, jer umesto do sada standardne 3-4-3 sada smo igrali u 4-3-3.

Takođe, Srbija je konačno mogla da vidi debi momka o kome se toliko pričalo prethodnih godinu dana i koji je i bio jedan od razloga što je Muslin otišao sa mesta selektora, Sergeja Milinkovića Savića.

Odmah ga je Krstajić stavio u startnu postavu, a vezista Lacija se pokazao vrlo, vrlo solidno na ovom meču, pogotovo u prvom poluvremenu, kao uostalom i čitav srpski tim.

Rano smo došli do vođstva preko Adema Ljajića i može se reći da smo kontrolisali meč u prvih 45 minuta, mi smo bili ti koji su diktirali igru, napadali, držali loptu i stvarali šanse.

Međutim, slika se promenila u drugom poluvremenu, tačnije na njegovom početku, kada smo se u prvih 15 minuta našli pod velikim pritiskom Kineza koji su nizali šanse pred Rajkovićem, ali na svu sreću naš rezervni golman je bio na visini zadatka.

I onda, taman kada su se Kinezi malo umorili, to smo iskoristili. Rezervista Živković je centrirao, a Aleksandar Mitrović postigao novi gol i rešio pitanje pobednika u 69. minutu.

Do kraja meča nije bilo nekih većih uzbuđenja, a Krstajić je dao priliku još nekim igračima da zaigraju na ovom meču.

KINA - SRBIJA 0:2

Srbija: Stojković (od 46. Rajković), Rukavina, Ivanović (od 73. Veljković), Tošić, Obradović, Gudelj, Milinković Savić, Ljajić (od 83. Krstičić), Tadić, Kostić (od 60. Živković), Mitrović (od 85. Prijović).

Kina: Junling, Ćioating, Vu Lei, Junmin, Ženg, Ćupeng, Gao Lin, Hongbo, Hangčao, Juhao.

Sva dešavanja na meču ste pratili u "lajv blogu" na Espreso.co.rs.

90. minut - Kraj utakmice! Nije bilo nekih većih uzbuđenja posle pogotka naše reprezentacije.

69. minut - GOOOL! Aleksandar Mitrović nastavlja golgetersku seriju u dresu reprezentacije Srbije! U trenucima kada su nas Kinezi pritisli i opasno pretili, proradio je tandem Živković - Mitrović. Mladi igrač Benfike je centrirao, a napadač Njukasla zakucao glavom loptu u mrežu.

55. minut - Baš ozbiljno napadaju Kinezi. Opet nas je Rajković spasao, pa potom i Ivan Obradović pravovremenim uklizavanjem.

52. minut - Mnogo uzbuđenja u prvih par minuta drugog poluvremena. Kod nas je šansu imao Aleksandar Mitrović, a na drugoj strani Kinezi nisu umeli da kazne u dva navrata lopu reakciju naše odbrane i jedno istrčavanje Rajkovića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, a Krstajić je odlučio da promeni golmane u pauzi, pa je šansu dobio Predrag Rajković umesto Vladimira Stojkovića.

41. minut - Sjajna šansa za Aleksandra Mitrovića. Centrirao je Tadić, a naš napadač je sa peterca šutirao glavom, ali je njegov udarac ukrotio golman Junling.

32. minut - Prete sada Kinezi! Udarac Vu Leija sa ivice šesnasterca je otišao tik iznad gola, a Stojković se prilično iznervirao zbog toga, jer je kineski napadač bio potpuno neometan.

20. minut - GOOOL! Srbija vodi, strelac je Adem Ljajić. Pokušavali smo nekoliko puta i konačno uspeli da zatresemo mrežu Kineza. Tadić je dva puta izblokiran, ali se lopta odbila do Ljajića koji je lagano plasirao loptu u mrežu.

3. minut - Prvo uzbuđenje pred golom Srbije, dobar kontranapad Kineza i lopta upućena napadaču Vu Leiju, ali ju je loše primio na grudi i Stojković je na vreme istrčao i pokupio je.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.