Srpski velikan u velikim problemima! Za sada je to finansijska blokada, a za dalje niko ne zna! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

VELIKA DUGOVANJA

Srpski velikan u velikim problemima! Za sada je to finansijska blokada, a za dalje niko ne zna! (FOTO)

Ovakvom odlukom došlo je do automatske blokade računa Radničkog u iznosu od oko 15 miliona dinara...

Objavljeno:

FK Radnički Niš saopštio je da mu je račun u blokadi od 15 miliona dinara zbog presude Vrhovnog kasacionog suda u korist bivšeg predsednika Zorana Brankovića

Branković je tužio klub za vraćanje pozajmice. Apelacioni sud u Nišu je presudio u korist Radničkog, ali je potom, kako se navodi, ta odluka promenjena kroz vanredni pravni lek. Po novoj i izmenjenoj presudi Vrhovnog kasacionog suda od 20. oktobra, Radnički mora da isplati Bankoviću više od 9,9 miliona dinara.

ATOMSKA BOMBA U SUPERLIGI: Legenda Balkana potpisuje za Zemun! (FOTO)

ZVEZDA SPREMILA STRAŠNU ZAMENU ZA STRANCA: Ako on ode, iz Rusije stize ekstra pojačanje! (FOTO)

Iz kluba su naveli da je reč o "pravnom nasilju", jer je presuda doneta na osnovu "nekih fotokopija", kao i da nijedan sud nije izvršio uvid u originalne priznanice, jer one ne postoje. - Po novoj presudi, klub treba da isplati Bankoviću više od 9,9 miliona dinara, sa kamatom od 12. juna 2014. godine, kao i troškove postupka koji su verovatno dosta veliki. Ovakvom odlukom došlo je do automatske blokade računa Radničkog u iznosu od oko 15 miliona dinara - rekla je klupska advokatica Ivana Panajotović na konferenciji za novinare. Ona je najavila da će Radnički iskoristiti svoje pravo na podnošenje žalbe Ustavnom sudu Srbije.

foto: Filip Plavčić

Smatramo da je povređeno pravo na pravično suđenje jer nije raspravljeno i odlučivano o svim činjenicama koje smo izneli. Nijedan sud nije izvršio uvid u originale priznanica jer oni i ne postoje - rekla je ona. Po njenim rečima, ovakva pravna odluka i te kako će se odraziti na dalje funkcionisanje kluba. - Samo u toku 2017. godine, Radnički je dobio više presuda u svoju korist, čija vrednost ukupno iznosi oko 50 miliona dinara, tako da je klub bio na odličnom putu ka oporavku i potpunoj finansijskoj konsolidaciji. Sada klub dospeva u veliki problem, jer je račun blokiran, a ustavna žalba ne odlaže izvršenje presude. Pritom, rokovi su neodredjeni, jer Ustavni sud ima ogroman priliv žalbi. Mi ćemo pokušati da izdejstvujemo neku hitnost u odlučivanju, ali nema garancije za tako nešto - rekla je Panajotović.

foto: Saša Pavlić Koky

Predsednik Skupštine kluba Radan Ilić naveo je da je ovo slučaj do sada nezabeležen u sudskoj praksi. - Banković je uložio vanredni pravni lek - reviziju postupka i njome Vrhovni kasacioni sud nije mogao meritorno da odlučuje. Nije traženo preinačenje presude, već njeno ukidanje, a sud je odlučio više nego što je stranka tražila - rekao je Ilić. On je rekao da same priznanice nemaju pečat, zavodni broj, a da su potpisi primalaca nejasni. - Dakle, ne ispunjavaju potrebnu normu, a da ne pričam o tome što su to sve kopije i nisu originali, što je sve konstatovao veštak u svom izveštaju. Tu ima elemenata utaje poreza, jer novac koji je gospodin Banković navodno davao nije uplaćivan na račun kluba, dakle nisu plaćani porezi i doprinosi, a pritom su oštećeni poverioci kluba, jer je račun sve vreme bio u blokadi. Ne može iz neprava da se vuče pravo - rekao je Ilić. Ilić je najavio da će Radnički podneti krivične prijave specijalnom tužiocu za organizovani kriminal u Beogradu, zahtev visokom savetu sudstva za odgovornost sudija, ustavnu žalbu, ali i da će obavestiti ministarku pravde. -Svi argumenti su na našoj strani, to i potpuni laik može da vidi - rekao je Ilić.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.