ORLOVI OTPUTOVALI U KINU: Povratnik Živković dao obećanje u svoje ime, a heroj Prijović je na usluzi mlađim igračima! (FOTO)
Foto: fss.rs

za nastavak puta

ORLOVI OTPUTOVALI U KINU: Povratnik Živković dao obećanje u svoje ime, a heroj Prijović je na usluzi mlađim igračima! (FOTO)

Srpske fudbalere očekuju provere u Aziji protiv Kine i Južne Koreje

Objavljeno:

Srpski fudbaler Andrija Živković rekao je da je prelep osećaj to što je ponovo u reprezentaciji Srbije i da će dati sve od sebe da opravda očekivanja.

- Drago mi je što sam ovde, velika mi je čast i privilegija igrati za reprezentaciju. Mnogo znači za srpski fudbal to što smo otišli na Svetsko prvenstvo i daćemo sve od sebe da opravdamo očekivanja, a sigurno je da ćemo se boriti - rekao je Živković novinarima na beogradskom aerodromu pred put za Kinu.

Živković je dobio naknadni poziv u tim koji će na azijskoj turneji voditi član stručnog štaba Mladen Krstajić, na prijateljskim utakmicama protiv Kine i Južne Koreje.

foto: fss.rs

- Mislim da igram dobro i da sam u dobroj formi - rekao je 21-godišnji krilni fudbaler portugalske Benfike.

On nije želeo da komentariše smenu selektora Slavoljuba Muslina, uz reči da je na igračima da "rade i gledaju samo na teren". Živković je rekao da će mu biti drago ko god bude bio novi selektor.

Predstojeće utakmice u Aziji vidi kao priliku da se igrači što bolje upoznaju, vide gde su i spreme za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Nekadašnji fudbaler Partizana čestitao je svom bivšem klubu, ali i Crvenoj zvezdi na rezultatima koji postižu u Evropi.

- Srpski fudbal se diže i veoma mi je drago zbog toga. Čestitam Partizanu i Zvezdi i želim im što veći uspeh u Evropi, naravno više Partizanu - rekao je Živković uz osmeh.

Pored Živkovića, naknadni poziv u nacionalni tim dobio je i njegov vršnjak iz Crvene zvezde Nemanja Radonjić, a Aleksandar Prijović im je poželeo dobrodošlicu.

foto: fss.rs

- Mladi su tu da ih prihvatim onako kako su mene prihvatili ostali u reprezentaciji, fenomenalno. Maksimalno ću se potruditi da im ugodim, da se što pre naviknu na ekipu i atmosferu - rekao je Prijović.

Junak u pobedi nad Gruzijom, posle koje se Srbija plasirala na Svetsko prvenstvo, kazao je da Srbija želi pobede u predstojćim prijateljskim susretima u Aziji.

- Želimo pobede u obe utakmice. Svaku smatramo veoma ozbiljno i spremaćemo se kao za kvalifikacije. Potrebno nam je da se što bolje uigramo. Put će biti težak, ali nema veze, bićemo tamo nekoliko dana i navići ćemo se do utakmice - kazao je Prijović.

Reprezentacija Srbije će 10. novembra igrati protiv Kine u Guangdžouu, dok će se četiri dana kasnije u Ulsanu sastati sa Južnom Korejom.

BONUS VIDEO: "Pukni zoro" pred utakmicu Srbija-Gruzija

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.