ZATO SE TO ZOVE SUPERKLASIKO: Tri golčine, dva crvena i spektakl na tribinama! (VIDEO)
Foto: EPA/David Fernandez

To je ono pravo

ZATO SE TO ZOVE SUPERKLASIKO: Tri golčine, dva crvena i spektakl na tribinama! (VIDEO)

Sve ono što donosi i što mislimo o južnoameričkom fudbalu mogli smo i da vidimo u izvođenju fudbalera Boke i Rivera

Objavljeno: 08:43h

Neki kažu najveći derbi na svetu, drugi se možda ne slažu, ali kada govorimo o najvećim svetskim utakmicama duel River Plejta i Boke Juniors je svakako među top 3.

A upravo on je odigran u noći između nedelje u ponedeljka u Buenos Ajresu na legendarnom "Monumentalu", u kući crveno-belog dela Argentine.

Međutim, gosti koji su došli razgoropađeni sa svih 7 pobeda od početka prvenstva i sada su bili neljubazni i odneli i pobedu i bodove i slavu, 2:1 je bilo za Boku.

foto: EPA/David Fernandez

Kako to obično i biva u Južnoj Americi spektakl na ulicama argentinske prestonice je počeo mnogo ranije, a potom se preselio na tribine koje su u jednom trenutku bile u potpunosti obojene bojama domaćeg kluba zahvaljujući fenomenalnoj koreografiji.

Prštalo je i na terenu prilično od samog početka meča, a onda u 38. minutu šok za domaćina, ali za to je sam kriv Ignasio Fernandez koji je startom "a la Najdžel de Jong" zaradio direktan crveni karton. Nema se šta prigovoriti za nabijenu kopačku u grudi protivniku i činjenje "medveđe usluge" sopstvenom timu.

A razgoropađenim igračima Boke nije bilo potrebno dugo da brojčanu prednost na terenu pretvore i u prednost na semaforu, jer je posle samo četiri minuta Kardona iz slobodnjaka "ubio pauka" u mreži Rivera.

Drugačije je bilo izdanje domaćina u drugom poluvremenu i to im se isplatilo pogotovo kada je strelac gola za Boku dobio takođe direktan crveni karton za udaranje protivnika po licu.

Baš kao što je bilo i u prethodnom slučaju ni sada nije se dugo čekalo da se crveni karton pretvori u gol. Ipak ovaj pogodak je bio nešto posebno. Leonardo Ponci šalje sa 30 metara projektil na navođenje i buši mrežu gostiju za eksploziju i zemljotres na tribinama.

Na njegovu i žalost njegovih saigrača i navijača ta radost nije potrajala, jer je samo četiri minuta kasnije uzvratila Boka sjajnom akcijom koju je volejomk završio Nandez i utišao sve.

Novog oporavka za domaćina nije bilo i gosti su produžili svoj niz na 8 pobeda iz isto toliko mečeva i sada se kočopere sa prve pozicije na tabeli koju ubedljivo drže.

BONUS VIDEO: ZVEZDIN GOLMAN JE HIT: Borjanova intervencija glavom protiv Arsenala

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.