Pešić posle het-trika: Nije mi baš drago... (FOTO)
Foto: Dado Đilas

kako i da mu bude

Pešić posle het-trika: Nije mi baš drago... (FOTO)

- I to je fudbal, najvažnije mi je da smo pobedili

Objavljeno:

U pobedi od 4:0 nad Radničkim svoj prvi het-trik u crveno-belom dresu postigao je Aleksandar Pešić. Zvezdin napadač tako je stigao do 12. pogotka u svim takmičenjima od početka sezone.

Odlepio! Baloteli dao gol za pobedu pa dobio direktan crveni, a potom i lomio po stadionu! (FOTO) - Presrećan sam zbog het-trika koji sam postigao danas, ali sa druge strane nije mi drago što se to dogodilo baš u mom gradu gde sam rođen i gde sam napravio prve korake. Ali to je fudbal, najvažnije mi je da smo pobedili. U početku je bilo malo teško dok nismo navikli na teren, dosta je blatnjav i zato nije bilo lako igrati. Na našu sreću na vreme smo otvorili utakmicu i posle je sve bilo lakše. Posebno bih želeo da pohvalim našeg čuvara mreže Borjana i čitavu odbrambenu liniju na fantastičnoj partiji. Ja sam čak nekoliko puta video loptu u golu, ali Borjan je odlično reagovao - rekao je Pešić.

foto: Dado Đilas

Nakon što je u 41. minutu oboren u protivničkom kaznenom prostoru, Zvezdin špic bio je siguran sa bele tačke.

- Penale uvek šutiram u desnu stranu, ali ovog puta sam imao neki osećaj da treba da promenim. I na treningu uvek vežbam udarce u desni ugao, ali ispostavilo se da mogu i na suprotnoj strani da se snađem. Drago mi je da sam opovrgao mišljenje da igrač nad kojim je načinjen penal uvek promaši.

Četvrti gol na meču bio je izuzetno efektan.

- Možda navijačima nije bilo prijatno dok su iščekivali da uputim udarac, ali čitava akcija je malo duže trajala jer sam krenuo prvo u levo, pa mi je lopta zastala zbog rupe na terenu. Potom sam krenuo u desnu stranu i pošto je golman ostao na nogama morao sam da uradim još jednu fintu i plasirao sam loptu levom nogom. Na kraju je ispao lep gol, po mom mišljenju moj najlepši pogodak u crveno-belom dresu.

Reprezentativna pauza dobro će doći izabranicima Vladana Milojevića da napune baterije.

- Zaista smo premoreni, stalno smo u putu, pred ovaj meč čak nismo stigli da treniramo punim intenzitetom. Zato će nam mnogo značiti nekoliko dana odmora pred nastavak prvenstva. Nadam se da ćemo nastaviti sa podjednako efikasnom igrom i da takođe nećemo primati golove jer to mnogo znači za samopouzdanje čitavoj ekipi - poručio je Pešić.

foto: REUTERS/Marko Djurica

Na takmici protiv Radničkog u Nišu ekipu Crvene zvezde je sa kapitenskom trakom na ruci predvodio Vujadin Savić.

- Nosio sam kapitensku traku nekoliko puta i u prvom mandatu u Zvezdi, ali danas mi je bila posebna čast, sada sam sazreo kao igrač. Nije mala stvar predvoditi ovakav tim koji beleži fantastične rezultate i to odmah nakon utakmice sa Arsenalom na kojoj smo se odlično pokazali. Naravno, kod nas u ekipi se zna red i tu su Milijaš, Anđelković i Donald kao kapiteni. Iskreno, mi ne gledamo ko nosi traku oko ruke, svi smo podređeni timu i najbitnije nam je da beležimo dobre rezultate - rekao je Savić.

Zvezdin štoper osvrnuo se i na pobedu nad Radničkim od 4:0.

- Jako bitna pobeda pred pauzu od nekoliko dana koja nas očekuje. Prošli put smo se opekli u Kruševcu nakon evropske utakmice sa Kelnom. Sada smo, nakon susreta sa Arsenalom, imali teško gostovanje iz koga smo uspeli da izađemo kao pobednici. Iako se po rezultatu to ne bi reklo, nije nam uopšte bilo lako danas protiv Radničkog. Ipak, zabeležili smo ubedljivu pobedu i u dobrom raspoloženju odlazimo na zasluženi odmor.

Na 16 prvenstvenih utakmica Crvena zvezda primila je samo tri gola.

- Čitavoj ekipi mnogo znači što imamo sigurnu odbranu. Ne primamo često golove i to podiže samopouzdanje celom timu. Na dosta utakmica naši protivnici ne uspeju čak ni da šutnu u okvir gola, a i kada se to desi znamo da iza sebe imamo Borjana. On nam odličnim reakcijama uliva samopouzdanje i to je jako bitno za celu ekipu - poručio je Savić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.