Arsenal na svojoj koži osetio Sitijevu moć, Čelsi savladao Junajted! (VIDEO)
Foto: AP

PREMIJER LIGA, 11. KOLA

Arsenal na svojoj koži osetio Sitijevu moć, Čelsi savladao Junajted! (VIDEO)

Kakav dan na Ostrvu

Objavljeno:

Totenhem je teže nego što se očekivalo savladao Kristal Palas koji se nalazi na poslednjem mestu na tabeli - 1:0, golom Sona u 64. minutu utakmice.

Gde je ta lopta, golmane? Nemački čuvar mreže je predmet sprdnje fudbalskog sveta, umalo da primi najgluplji gol u istoriji! (VIDEO)

Heung-Min Son je iskoristio šansu koja mu se ukazala, Poketino je počeo sa njih u stratnoj postavi zbog povrede Dele Aliija, a ovaj mu se odužio dobrom partijom i golom koji je vratio Totenhem na pobednički kolosek.

Zanimljivo, Son je zahvaljujući ovom golu postao najbolji strelac iz Azije u istoriji Premijer lige. Kristal Palas je pružio dobar otpor, imao nekoliko zrelih prilika pri rezultatu 0:0, najbolju je propustio Luka Milivojević tri minuta pre Sonovog gola. Argentinac Paulo Gazinaga, koji je čuvao mrežu umesto povređenog Iga Lorisa, odličnom intervencijom je ukrotio udarac glavom srpskog reprezentativca.

U jednom od derbija kola koplja su ukrstili Mančester Siti i Arsenal.

Domaća ekipa trijumfovala je rezultatom 3:1 i tako nastavila da suvereno vlada tabelom Premijer lige.

Strelci su bili Kevin de Brujne u 18, Serhio Aguero u 50. i Žezus u 74. minutu.

Lakazet je bio strelac jedinog pogotka za Tobdžije i to u 65 minutu.

Fudbaleri Čelsija pobedili su na svom terenu Mančester junajted sa 1:0, dok je Everton preokretom trijumfovao protiv Votforda sa 3:2 u utakmicama 11. kola engleske Premijer lige.

Čelsi je gotovo tokom celog meča bio bolji rival od Junajteda, koji ni u drugom ovosezonskom meču na gostovanju protiv vodećih ekipa Premijer lige nije uspeo da dođe do pobede, pošto je prethodno igrao nerešeno sa Liverpulom.

Jedini gol na utakmici postigao je Alvarao Morata u 55. minutu posle odličnog centaršuta Sesara Aspilikuete sa desne strane.

Domaćin je i posle vodećeg gola imao nekoliko dobrih prilika, ali nije uspeo još jednom da savlada Davida de Heu, dok je Mančester tek u poslednjih 10 minuta uspeo delimično da pritisne rivala, ali je mreža Tiba Kurtoe ostala netaknuta.

Čelsi je četvrti na tabeli Premijer lige sa 22 boda, dok je Mančester junajted ostao na drugom mestu sa 23. Everton je pred svojim navijačima uspeo da nadoknadi dva gola zaostatka i na kraju dođe do pobede protiv Votforda i tako okonča seriju od pet uzastopnih poraza u svim takmičenjima.

Votford je poveo golom Rišarlisona u 46. minutu, da bi Kristijan Kabasel u 64. povisio na 2:0. Everton je ipak tri minuta kasnije uspeo da smanji zaostatak golom Omara Nijasea, da bi izjednačenje "karamelama" doneo Dominik Kalvert-Levin u 74. Domaćin je u 90. minutu u potpunosti preokrenuo rezultat, a pobedonosni gol postigao je Lejtn Bejns iz jedanaesterca.

Votford je u 11. minutu sudijske nadoknade vremena imao priliku da dođe do izjednačenja, ali Tom Kleverli nije realizovao penal.

Everton sada ima 11 bodova i nalazi se na 15. mestu, dok je Votford deveti sa 15.

Premijer liga, 11. kolo:

Subota:

Stouk - Lester 2:2 (1:1) Hadersfild - VBA 1:0 (1:0) Njukasl - Bornmut 0:1 (0:0) Sautempton - Barnli 0:1 (0:1) Svonsi - Brajton 0:1 (0:1) Vest Hem - Liverpul 1:4 Nedelja: Totenhem - Kristal Palas 1:0 (0:0)

(Son 64)

Mančester siti - Arsenal 3:1

(De Brujne 19, Aguero 50p, Hesus 74 - Lakazet 65)

Čelsi - Mančester junajted 1:0

(Morata 55)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.