Progovorio čovek koji je prodao Živkovića Zahaviju po očajnim uslovima!

Pakt sa đavolom

Progovorio čovek koji je prodao Živkovića Zahaviju po očajnim uslovima!

Bivši potpredsednik Partizana Ratomir Babić je sklopio dogovor sa izraelskim menadžerom i potvrdio da će crno-beli morati da plate više od dva miliona evra
Objavljeno: 11:05h

Sa svakom novom pričom, nove informacije oko transfera o kome javnost odavno raspravlja! Reč je o prodaji Andrije Živkovića investicionom fondu Pinija Zahavija. Umesto da uzmu pare za njega, oni će morati da plate 2,5 miliona, ako Živković ode na leto! Uprava Partizana na čelu sa Draganom Đurićem je odgovorna za taj transfer, a prethodnih dana je trenutno glavni čovek kluba iz Humske Miloš Vazura izneo podatak da će crno-beli morati da plate 2,5 miliona evra Piniju Zahaviju ukoliko talentovani fudbaler ove zime ne bude bio prodat i za to optužio nekadašnju upravu.

Tim povodom oglasio se i nekadašnji potpredsednik kluba iz vremena Đurićeve vladavine, Ratomir Babić, koji je izneo nove detalje o tom transferu i pojasnio zašto je sklopljen takav pogubni dogovor. - Priča dobija drugu dimenziju ako se gleda iz ove perspektive. Tada smo bili u ozbiljnom problemu, sa neisplaćenim platama, premijama, pretnjama štrajkom. Najbolje bi bilo da smo mogli da uzmemo kredit, ali nismo i zato smo tražili način da preživimo. Plastično rečeno, kad vatra gori, požar mora da se gasi - počeo je priču za "Novosti" Babić.
Crno-beli su tada imali samo jednu opciju, a to je dogovor sa investicionim fondom Pinija Zahavaija, a on je povlačio jednu od dve mogućnosti za dogovor - Danilo Pantić ili Andrija Živković. - Situacija sa Pantićem je bila takva da nije hteo da produži ugovor mi smo morali da se okrenemo Živkoviću i produžimo saradnju na još tri godine. Mi smo tada otvoreno razgovarali sa njegovim ocem Jovicom i menadžerom Đorđevićem. Da se zna, da mi kao klub imamo pravo da raspolažemo našim igračem sa delom kojim je Partizan tada raspolagao.
Reuters/Michaela Rehle
- Tom prilikom oko novog ugovora mi smo Andrijinom ocu obećali 15% od prodaje, dok je sa menadžerom dogovoreno da dobije 10%. Darko Grubor i ja smo otputovali u Tel Aviv i tamo dogovorili aranžman, po kojem smo 50% prava na igrača prodali za 1.250.000 evra i to nije tajna i može da se proveri u spisima, i tako smo ugasili požar - rekao je Babić. On je na kraju i potvrdio da ukoliko Živković ne ode u januaru, klub će morati u junu da vrati 1.250.000 evra i plati penale u iznosu od milion evra. (Espreso.co.rs / Izvor: Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.