U najgorem momentu! Pred meč sa Skenderbegom se povredio standarni prvotimac Partizana! (FOTO)
Foto: News1/Dado Đilas

polako se bliži četvrtak

U najgorem momentu! Pred meč sa Skenderbegom se povredio standarni prvotimac Partizana! (FOTO)

Loše vesti za Đukića

Objavljeno: 14:18h

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da će njegova ekipa u predstojeći meč protiv Skenderbega u Ligi Evropa ući "pobednički i ofanzivno" i da se nada da neće biti problema, da će se posle te utakmice govoriti samo o fudbalu.

- Mislim da smo svi svesni da nas čeka veoma važan meč, jedno od dva finala koja igramo kući za plasman u dalje takmičenje. Očekuje nas teška utakmica protiv čvrstog i agresivnog protvnika koji teško prima golove. Igramo kući i moramo da tražimo tri boda, jer nam samo pobeda odgovara. Partizan će ući u meč kako mora, kako uvek igra, kako to istorija nalaže - pobednički, ofanzivno i po protivnika - rekao je Đukić novinarima na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana sutra od 19 časova dočekuju Skenderbeg u utakmici četvrtog kola Grupe B Lige Evropa.

Hladan tuš za sportsku javnost dan pred utakmicu Partizana sa Skenderbegom! (VIDEO)

- Mislim da će detalji odlučiti, individualni kvalitet, neki slobodan udarac... rekao je trener Partizana.

foto: News1/Nebojša Mandić

Đukić je naveo da umor zbog velikog broja utakmica neće sutra neće biti izgovor.

- Skenderbeg je isto umoran koliko i mi. Ulazimo u meč spremni, bez ikakvih izgovora. Idemo da pokušamo da pobedimo, idemo ofanzivno od samog početka - rekao je Đukić.

Trener Partizana je rekao da je golman Vladimir Stojković juče normalno trenirao sa ekipom, da je spreman za meč, baš kao i Miroslav Vulićević. Pod znakom pitanja je, kako je naveo, Sejduba Suma.

- On je juče napustio trening posle povrede primicača, videćemo danas šta kaže magnetna rezonanca - dodao je Đukić.

foto: Reuters
foto: Reuters

Na današnjoj konferenciji za novinare više se govorilo o mogućim problemima, o stvarima van fudbala, nego o samoj utakmici.

Na pitanje novinara iz Tirane da li očekuje probleme, Đukić je naveo da ih ne očekuje i da se nada da će se sutra pričati samo o fudbalu.

- Ne očekujem nikakve probleme, nikome od nas ne trebaju problemi. Potreban nam je jedan pravi fudbalski spektakl, veliki fudbalski meč. Svi želimo da se priča samo o fudbalu. Na ovim prostorima nam ne trebaju nikakvi problemi. Treba da budemo prijatelji, fudbal treba da zbližava. Svi smo propatili na ovim prostorima zbog tih problema i zato treba da se zbližimo i da ovo bude pravi fudbalski meč, da posle utakmice pričamo samo o lepoti fudbala -rekao je Đukić.

Albanski novinari su u nekoliko navrata pominjali utakmicu reprezentacija Srbije i Albanije 2014. godine koja je prekinuta zbog gužve među igračima i upada navijača na teren, nakon što se iznad terena pojavio dron za koji je bila zakačena zastava velike Albanije. Sudije, delegat i srpski tim su želeli da se utakmica nastavi, ali Albanci su to odbili, pa je kasnije meč registrovan službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, ali su joj oduzeta tri boda zbog loše organizacije.

- Mi se svi nadamo da će biti fer i sportska borba na terenu i da nesportskih detalja neće biti na stadionu. Nadamo se da smo naučili te lekcije. Apelovao bih na publiku da fer i sportskim navijanjem pomogne svom klubu - rekao je Đukić.

Skenderbeg je kažnjen zbog ispada svojih navijača na meču protiv Partizana koji je odigran u Elbasanu, a Đukić je naveo da se nada da će navijači crno-belih učiti i iz tog primera.

- Najveći si Srbin i najveći si partizanovac ako pomažeš svojoj ekipi i bodriš svoju ekipu, ali nikako ako vređaš protivnika i omalovažavaš protivnika - rekao je Đukić i dodao da se nada da će Partizan uzvratiti lepim gostoprimstvom ekipi Skenderbega.

Fudbaler Partizana Zoran Tošić rekao je da igrači znaju koliko je predstojeća utakmica važna.

- Očekuje nas interesantna, lepa evropska utakmica. Sigurno da je za svakog od nas privelegija da predstavljamo svoj voljeni klub u Evropi. Svesni smo kolika je važnost utakmice. Svesni da će biti teško jer je protvnik ozbiljan i agresivan. Videli smo u prvoj utakmici da nije bilo lako, nadam se da ćemo sutra biti koncentisaniji - rekao je Tošić.

I Tošića su novinari pitali o meču protiv Albanije.

- Meni je iskreno žao što se sve tako desilo pogotovo što smo mi na kraju najviše snosili posledice. Iskreno se nadam i verujem da smo naučili lekciju i da se takve stvari neće ponavljati - rekao je on.

Posle tri kola Partizan i Skenderbeg imaju po dva boda.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.