I ta saga je završena! Vojvodina je dobila novu upravu, u njoj je i visoki funkcioner SPS-a! (FOTO)
Foto: Beta / Dragan Gojić

gotovo!

I ta saga je završena! Vojvodina je dobila novu upravu, u njoj je i visoki funkcioner SPS-a! (FOTO)

- Nezavisna revizorska kuća će sve ispitati. Nema problema oko tekuće likvidnosti, hoćemo da svi igrači budu 100 odsto Vošini, nema više sumnjiivih transfera i želimo stvarni potencijal u klubu

Objavljeno:

Vojvodina je zvanično dobila četvrtu upravu u poslednje četiri godine, prenosi "Mondo". Posle "vlada" Zorana Šćepanovića, Dragoljuba Zbiljića i Dušana Mijića, na čelo novosadske "Stare dame" u utorak je stupio Dušan Vlaović sa saradnicima, među kojima je i Dušan Bajatović. Prvi čovek kompanije "Srbijagas" otkrio je detalje ambicioznog početka Voše.

Olimpijska baklja je zapaljena! Počela je svoj put od najlepše zemlje na svetu do Koreje! - Nezavisna revizorska kuća će sve ispitati. Nema problema oko tekuće likvidnosti, hoćemo da svi igrači budu 100 odsto Vošini, nema više sumnjiivih transfera i želimo stvarni potencijal u klubu. Razgovarali smo sa privrednicima, uključila se i država i biće pomoći Vlade Srbije. Vojvodina je brend i ne vidim razlog da budemo lošiji od Zvezde i Partizana. Za dve do pet godina želimo da budemo na nogama - rekao je Bajatović. - Pravimo brend da se nosimo sa Zvezdom i Partizanom. Odlično bi bilo da i u Nišu i Kragujevcu dobijemo jake klubove i da imamo jaku ligu - dodao je on. - Ta kompanija nije gubitaš, kako se priča, obezbedićemo tekuću likvidnost i hoćemo da se takmičimo za prvo mesto u našoj ligi - poruka je Bajatovića. Novi predsednik Dušan Vlaović izabran je jednoglasno, glasovima 39 od 55 prisutnih "skupštinara", kojima se zahvalio na poverenju. - Za relativno kratko vreme pronašli smo rešenje za funkcionisanje fudbalskog kluba i najveće zasluge za to imaju (gradonačelnik Novog Sada, Miloš) Vučević i (Dušan) Bajatović. Zbog toga će dresovi ovako izgledati. Na leđima će pisati 'Grad Novi Sad', na grudima generalni sponzor Srbijagas. Neću se baviti brojkama jer je to nezahvalan posao i ne mogu da vam kažem još sve podatke. Specijalizovana firma će uraditi reviziju i znaćemo svaku pravnu i finansijsku situaciju. Nije situacija beuzizlazna, obezbeđena su sredstva i omogućava redovno funkcionisanje kluba, što podrazumeva i plate svih zaposlenih - izjavio je novi čelnik Vojvodine.

UPRAVNI ODBOR

Svi članovi UO: Dušan Bajatović (predsednik SD Vojvodina i direktor Srbijagasa), Nenad Rončević (bivši potpredsednik kluba i privrednik), Ljubomir Apro (advokat i bivši član Uprave), Milan Đurić (Član gradskog veća za upravu i propise), Milan Đukić (predsednik RK Vojvodina), Milan Đukić (advotat), Branko Ćurčić, Nikola Vasiljević i Tomislav Knežević (predstavnik navijača). Za novog direktora kluba izabran je Darko Jevtić (RK Vojvodina), dok će njegov zamenik biti Aleksandar Dunđerski.

Vlaović je najavio i deblokadu računa.

foto: Dragan Kadić

- Račun je deset meseci u blokadi i time omogućavamo da uđemo u normalno i legalno funkcionisanje. Budžet koji imamo nije taj kojim se zadovoljavamo i Upravni odbor će početi razgovore da bismo ga povećali. Sa takmičarskog aspekta nije dovoljno, ali je baza dovoljna jer očekujemo i prihode od potraživanja i transfera, e će biti lakše kad imamo ova sredstva. Prilikom transfera svi su znali naše stanje i ucenjivali su. To više neće moći", poruka je Vlaovića. Predsednik Vojvodine istakao je i da se neće ponoviti da najtalentovaniji odlaze u druge klubove. - Omladinska škola će bolje funkcionisati, takođe imamo previše igrača u prvom timu i sa nekima ćemo praviti i dogovor. U zimskom prelaznom roku pronaćićemo bar dva-tri istinska pojačanja koja nam nedostaju. Mladi ostaju oslonac i želja nam je da već ove godine iznedrimo četiri do pet igrača koji će dogodine biti oslonac tima. Vlaović je govorio i o stadionu "Karađorđe". - Predstoji nam i razgovor na tu temu. Neka sredstva su obezbeđena, videćemo da li ćemo rekonstruisati ili graditi možda novi stadion, ali to je daleko... Naš osnovni cilj je da u pristojnom vremenu dovedemo Vojvodinu u situaciju u kojoj neće imati finansijskih problema - stav je rukovodstva koje od utorka i definitivno brine o Vojvodini.

BONUS VIDEO: Košarkaši Barselone su izbegli novinare, potom ćaskali sa Zvezdinim igračima

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.