Srbin rekorder u Ligi šampiona bio je u suzama, a to nisu mogle da podnesu zvezde Junajteda! Dečko, ova tvoja intervencija pokazuje kakva si golmančina! (VIDEO)
Foto: EPA/Antonio Cotrim

Murinjo ga je silno nahvalio

Srbin rekorder u Ligi šampiona bio je u suzama, a to nisu mogle da podnesu zvezde Junajteda! Dečko, ova tvoja intervencija pokazuje kakva si golmančina! (VIDEO)

Mile Svilar je dobio brojne pohvale i reči utehe nakon debija u Ligi šampiona, kojim je postao najmlađi golman debitant

Objavljeno:

Evropa posle mečeva u Ligi šampiona u sredu ponajviše priča o mladom srpskom golmanu, Miletu Svilaru, za koga se nadamo da će vrlo brzo postati član reprezentacije Srbije.

SRBIN POSLAO KASILJASA U ISTORIJU: Liga šampiona ima novog rekordera među golmanima! (FOTO)

Mladi čuvar mreže je prethodne noći postao rekorder najjačeg klupskog takmičenja u Evropi, kao najmlađi golman koji je zaigrao na jednom meču, skinuvši tako sa liste Ikera Kasiljasa.

foto: EPA/Antonio Cotrim

Sa samo 18 godina, mesec i 22 dana starosti, Svilar se našao na golu Benfike u duelu sa Mančester junajtedom.

Nažalost, uglavnom se priča o njegovom kiksu kod jedinog gola na meču, kada je neiskustvo došlo do izražaja i takoreći sa loptom je ušao u gol, poput one scene iz filma "Kad porastem biću kengur".

JAO MALERA, JAO NESREĆE! Srbin ispisao istoriju Lige šampiona, pa oživeo scenu iz "Kengura" u stvarnom životu! (VIDEO)

Zbog toga su i Svilaru na kraju meča zasuzile oči dok je navijačima govorio "Izvinite" okrećući se ka svim tribinama, ali baš tada su mu prišle velike zvezde iz Engleske.

Na čelu sa našim Nemanjom Matićem, Romelu Lukaku i David de Hea došli su do dečaka u rukavicama i govorili mu reči utehe, a posle meča su ga hvalili i Murinjo i Matić.

- Zaslužio je više, on je fenomen, neverovatan je. Benfika treba da pripremi velike kofere, jer će neko izdvojiti veliku svotu novca za njega za par godina - rekao je Murinjo posle meča.

foto: Reuters

- Menadžer nam je rekao da pokušavamo da šutiramo što više na gol jer imaju mladog golaman i ovo mu je prva utakmica. Ovo je fudbal, znam da je sjajan golman i želim mu sve najbolje u budućnosti - poručio je i Matić svom nadamo se budućem reprezentativnom saigraču.

A o kakvom se potencijalu radi, uprkos ovom kiksu, pokazao je u nekoliko navrata, pogotovo u ovom kada je pravovremenim praćenjem igre i istrčavanjem sprečio stopostotnu gol šansu za Junajted.

BONUS VIDEO: Predstavljanje igrača Partizana pred meč sa Lijetuvos Ritasom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.