PIKSI JE ISPALIO VENGERA: Čekao me je u foajeu da me vodi u Arsenal, da budem njegova desetka! (VIDEO)
Foto: AP

njihova tajna

PIKSI JE ISPALIO VENGERA: Čekao me je u foajeu da me vodi u Arsenal, da budem njegova desetka! (VIDEO)

Francuz i Srbin su sjajno sarađivali u japanskoj Nagoji

Objavljeno:

Veliki duel i spektakl biće u četvrtak na stadionu "Rajko Mitić" između Crvene zvezde i Arsenala.

Postoji dosta zajedničkih stvari kada je reč o srpskom i engleskom timu, a osim onih čuvenih duela u Kupu UEFA pre skoro 40 godina, postoji i jedna veza između Zvezde i trenera "tobdžija" Arsena Vengera, a to je Dragan Stojković Piksi.

"Peta Zvezdina zvezda" i francuski trener su veliki prijatelji još iz vremena kada su zajedno sarađivali u japanskoj Nagoji. Venger je bio šef na klupi, a bivši jugoslovenski reprezentativac na terenu.

foto: Printscreen/Youtube/Arsenal

Piksija Francuz izuzetno ceni, a sada je legendarni bivši fudbaler otkrio i jednu tajnu o tome šta se dogodilokadaje Venger preuzeo Arsenal i otišao iz Nagoje, tačnije kako je hteo da ga vodi sa njim u London.

- Po odlasku u Arsenal, Venger je želeo da i ja krenem u London. Kada su čuli za to, ljudi iz Nagoje su organizovali sastanak sa mnom u hotelu Mako. Svi su došli i doneli novi ugovor, mnogo jači od prvog. Potpisao sam najvećim delom zbog porodice, jer su deca već išla u školu u Japanu - ispričao je Piksi za "Žurnal".

A za sve to vreme, Venger ga je čekao u foajeu hotela, verujući da naš fudbaler neće odbiti takav poziv.

- Sedeo je Venger u foajeu i kada je ugledao, skočio je, raširio ruke i pitao: 'Šta si odlučio?' Nije se naljutio kada sam mu saopštio da sam potpisao novi ugovor, ali mi je rekao: 'Šteta, hteo sam na tebi da baziram igru. Želeo sam da budeš Arsenalova desetka. I bez mene je napravio čudo u Arsenalu. Osvojio je duplu krunu i sezonu završio bez poraza.

Francuz se nije naljutio, a prema rečima Stojković, rekao mu je da je jedan od trojice najboljih igrača koje je trenirao u karijeri. Druga dvojica su Glen Hodl i Žorž Vea.

BONUS VIDEO: Koktel na Marakani povodom sećanja na čuvene duele sa Arsenalom!

(Espreso.co.rs / Izvor: Žurnal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.