ZVEZDI ZABRANJENO DA IGRA U VUKOVARU: Hrvati je nazvali "zloglasna utakmica" jer se igra na dan smrti njihovog heroja!
Foto: FK Crvena zvezda

Skandal

ZVEZDI ZABRANJENO DA IGRA U VUKOVARU: Hrvati je nazvali "zloglasna utakmica" jer se igra na dan smrti njihovog heroja!

Ostali mediji iz Hrvatske bombastično su najavili odlaganje utakmice...

Objavljeno: 11:05h

Prijateljska fudbalska utakmica između veterana fudbalskih klubova Sinđelić iz Trpinje, sela nedaleko od Vukovara, i beogradske Crvene zvezde, koja je trebalo da se odigra ovog ponedeljka, otkazana je iz bezbednosnih razloga.

MUSLINE, TVOJ JE! NE ČEKAJ NI ČASA: Budući rekorder Lige šampiona jasno poručuje da želi srpski dres!

HOĆU U PARTIZAN: Crno-beli već sada kaparišu prvo pojačanje za januar, a navijači su mogli da ga vide nedavno u Beogradu!

Hrvatski "Večernji list" potvrdio je ovu informaciju nakon razgovora sa policijom koja nije garantovala bezbednost gostujuće ekipe.

- Problem se pojavio jer je utakmica trebalo da se odigrana na dan kada se obeležava godišnjica smrti jednoga od zapovednika odbrane Vukovara - Blage Zadre. Upravo stoga je termin odigravanja utakmice, koja je trebalo da se igra povodom 90. godišnjice postojanja kluba, shvaćen kao velika provokacija. Trpinja je selo s većinskim srpskim stanovništvom i svega je na nekoliko kilometara udaljenosti od Vukovara. Čim je obelodanjen termin odigravanja utakmice društvene mreže su se usijale. Mogle su se pročitati brojne osude uz navode kako se radi o velikoj provokaciji iz ovoga sela na dan kada se Vukovarci prisećaju Blage Zadre. Podsećaju i kako su upravo iz Trpinje kretali tenkovski napadi prema Trpinjskoj cesti i Vukovaru. Druga, pak, strana tvrdi kako nije bila reč o bilo kakvoj provokaciji nego je termin dogovoren u dogovoru dva kluba i s obzirom na njihovo slobodno vreme - navodi "Večernji list".

foto: Marina Lopičić

Ostali mediji iz Hrvatske bombastično su najavili odlaganje utakmice uz naslov poput "Otkazana zloglasna utakmica". A kako to susret veterana, koji u petoj, šestoj a nekad i sedmoj deceniciji "pikaju fudbal" može da bude nešto zloglasno, nije objašnjeno...

Ozbiljan udarac! UEFA pokrenula istragu oko nameštanja utakmica u Crnoj Gori! (FOTO)

BONUS VIDEO: Gol Aleksandra Prijovića iz očiju novinara Espresa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.