DRUGA MLADOST MILANA ŽIVIĆA: Poker golova bivšeg reprezentativca za pobedu Pazove! Spektakularan meč u Novom Sadu, Pazarci se prošetali Valjevom! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

PRVA FUTSAL LIGA SRBIJE 3. KOLO!

DRUGA MLADOST MILANA ŽIVIĆA: Poker golova bivšeg reprezentativca za pobedu Pazove! Spektakularan meč u Novom Sadu, Pazarci se prošetali Valjevom! (FOTO) (VIDEO)

Treće kolo Prve lige Srbije pokazalo je sve čari futsala

Objavljeno: 17:37h

Treće kolo Prve futsal lige Srbije donelo je jako zanimljive rezultate.

U petak 13. oktobra su odigrane dve utakmice, jedna u Beogradu, druga u Valjevu. U glavnom gradu ekipa Samo Pravo dočekala je tim iz Niša, Kalču i ispratila je na jug Srbije sa sedam golova u mreži. Fenomenalnu partiju pružili su momci iz Rakovice i jakom igrom u odbrani, kao i kvalitetnom završnicom nisu doveli u pitanje pobednika ovog susreta ni u jednom trenutku. Za Samo Pravo su pogađali po dva puta iskusni Cimbaljević i talentovani Ljujić, dok su se jednom u strelce upisali Marković, univerzitetski reprezentativac Ratković i Sinđić. Golove za Kalču postigli su Maksimović iz penala i Stojanović. Ovo je bila prva istorijska pobeda za beogradsku ekipu u najelitnijem rangu srpskog futsala i sa ova tri boda pokazali su igrači ekipe Samo Pravo da će biti konkurentni u borbi za plej of.

IDENTIČNO KAO U BEOGRADU! Srbija i Slovenija otvaraju Evropsko prvenstvo u futsalu! (FOTO)

Golman domaćih, Uroš Tomić nije krio zadovoljstvo posle trijumfa:

- Apsolutno zaslužena pobeda koja će nam mnogo značiti na polju samopouzdanja za dalji tok prvenstva - rekao je posle utakmice Tomić.

foto: Printscreen/https://www.facebook.com/uros.tomic.5

Druga utakmica dana odigrana je u Valjevu gde je debitant u ligi, RB doživeo prvi poraz ove sezone. Novi Pazar je odigrao maestralnu utakmicu i sa 6:1 savladao do ovog kola najprijatnije iznenađenje šampionata. Poveo je RB preko Aleksića već na startu utakmice, ali su momci iz Valjeva potpuno stali i dobro će zapamtiti ovaj petak 13. Prošlogodišnji finalista kupa, Novi Pazar je dodao gas i preko Radovića, Sadovića, dva puta Mutavdžića, Cvetanovića i Vukadinovića pokazao zbog čega važi za jednu od najboljih ekipa u Srbiji.

Kakvu utakmicu su odigrali futsaleri Tvrđave Internacional i FON-a! Sedam golova, tri kaznena udarca i veliki preokret za prvu pobedu ekipe iz Novog Sada pred oko 300 gledalaca u maloj sali SPENS-a. Poveli su futsaleri Tvrđave na startu utakmice preko Popovića, ali je FON dodao gas i pokazao zbog čega važi za jednog od favorita za sam vrh tabele.

Izjednačio je Milosavljević, preokret je doneo Kokotović, a reprezentativac Stanković je pogodio za 3:1 i tada je delovalo da se crno piše domaćinu. Ipak, futsal ne bi bio futsal da se sve dešava po planu. Brzo nagomilavanje prekršaja momaka iz Beograda dovelo je do čak tri kaznena udarca za Tvrđavu, ali su domaći iskoristili samo jedan od ta tri i to je bio pogodak Celina za izjednačenje.

Pre toga je Đurić smanjio na 3:2. Ušlo se u neizvesnu završnicu i više koncentracije imali su Novosađani koji su preko fenomenalnog Guberinića tri minuta pre kraja susreta došli do prednosti od 4:3 koju su znali da sačuvaju za prvu pobedu ove sezone. Ekipa koju sa klupe vodi legenda srpskog futsala Borko Surudžić, još jednom je poklekla u neizvesnoj završnici i videćemo kakva će reakcija ekipe FON-a biti u nastavku sezone.

Vicešampion Evrope prejak za Ekonomac! (FOTO) (VIDEO)

Reprezentativac Srbije iz redova FON-a i strelac trećeg gola za svoju ekipu na ovoj utakmici, Andrija Stanković dao je primer svima kako treba da se ponaša u porazu.

- Susret u Novom Sadu je pokazao da ove sezone definitvno nema lakih i unapred dobijenih utakmica, čestitam ekipi Tvrđave na fer i korektnom meču i želim im sreću u nastavku sezone. Mi nastavljamo, nadam se u boljem ritmu nego do sada, obzirom da se susrećemo sa novinama dolaskom novog trenera Borka Surudžića. Zacrtali smo sebi visoke ciljeve, a do njih možemo doći samo upornošću, velikim radom i pozitivnom energijom, koja nas je oduvek krasila, a na početku ove sezone nam najviše fali. Za kraj, hvala na prilici da se obratim javnosti - rekao je Andrija Stanković posle ovog susreta.

??tri prsta uvek i svuda??

A post shared by Andrija Mag Stankovic (@andramag_22) on

Mali vojvođanski derbi u potpunosti je obeležila ekipa Nove Pazove i njen naiskusniji igrač Milan Živić. Popularni Živa je pokazao da i u poznim godinama zna da igra futsal i da i dalje nije za penziju. Poker golova postigao je bivši reprezentativac naše države i tako u potpunosti uništio nadu ekipe Deusa da može do povoljnijeg rezultata. Pored Živića, za Novu Pazovu su pogađali i supertalentovani Krasnić, iskusni Lazić i mladi Kukolj, dok su jedine golove za ekipu iz Sremske Mitrovice postigli Sladojević i Miražić. Ekipa koju sa klupe predvodi Đorđe Pantelić posle prva tri kola ima sve tri pobede i deluje da je najozbiljniji kandidat da zapreti Ekonomcu u borbi za titulu.

Za kraj ovog kola koje je ostalo u senci plasmana Ekonomca u 'elitnu rundu' UEFA Futsal kupa, odigran je i derbi juga Srbije u kom je Pirot savladao Jastrebac iz Blaca sa 2:1. Odlično je odigrao domaćin i još jednom je pokazao da mu je čvrsta igra u odbrani glavni adut ove sezone. Jako teško primaju golove Piroćanci, odlikuje ih čvrsta odbrana i maestralni Nikolić na golu. Pored Nikolića na ovoj utakmici je briljirao i Marko Kostić koji je sa dva pogotka slomio otpor Jastrepca. Jedini gol za goste postigao je Vuletić dva minuta pred kraj susreta.

VELIKI USPEH! Moćni Ekonomac je po deveti put u TOP 16 fazi UEFA futsal kupa! (VIDEO)

Ovo kolo kompletiraće Ekonomac i Smederevo utakmicom u hali Jezero u sredu 18. oktobra.

Evo svih rezultata i tabele posle odigranog, nekompletnog trećeg kola Prve futsal lige Srbije:

foto: Printscreen/fss.rs

BONUS VIDEO: Espreso u grotlu kortea navijača Milana 1

(Ž. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.