Oglasio se jedan od čelnika FK Partizan i tvrdi da Ostoja Mijailović nema pravo  da bude predsenik KK! (FOTO)
Foto: Fonet

vuletić se oglasio

Oglasio se jedan od čelnika FK Partizan i tvrdi da Ostoja Mijailović nema pravo da bude predsenik KK! (FOTO)

Ovo nije dobro!

Objavljeno: 18:13h

Za ponedeljak zakazana Skupština KK Partizan, na kojoj bi crno-beli trebalo da izaberu predsednika, izaziva veliku pažnju javnosti, posebno što klub iz Humske 1 prolazi kroz težak period.

Ima i gorih od nas... Najbolji igrač Bosne i Hercegovine PROTERAN iz zemlje! (FOTO)

Ne samo kad su rezultati u pitanju.

Za ishod sednice direktno su zainteresovani i članovi Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, čiji je član Upravnog odbora i član Skupštine JSD, dr Vladimir Vuletić, osetio potrebu da iznese pravno mišljenje o, kako sam kaže, „potencijalnoj kandidaturi Ostoje Mijailovića“. A upravo privrednik iz Čačka figurira kao mogući naslednik Nikole Pekovića u fotelji prvog čoveka košarkaške sekcije Parnog valjka.

Prema Vuletićevoj oceni, Mijailovićeva kandidatura sporna je po pravnom osnovu.

foto: Nebojša Mandić

DELIJE, DEJVID BEKAM JE U CRVENOJ ZVEZDI! (VIDEO)

- Ustav Republike Srbije u članu 102, stav 3. navodi da narodni poslanik ne može biti poslanik u skupštini autonomne pokrajine, niti funkcioner u organima izvršne vlasti i pravosuđa, ne može obavljati druge funkcije, poslove i dužnosti za koje je zakonom utvrđeno da predstavljaju sukob interesa. Zakon o sportu u čl. 33. st. 2, tačka 3. predviđa da članovi uprave sportske organizacije, uključujući i zastupnika, ne mogu biti lica koja vrše javnu funkciju kao ni lica koja vrše funkciju u organu političke stranke - upozorava profesor Vuletić, inače potpredsednik FK Partizan.

Upotpujujući svoj lični stav, obrazložio je:

Ima i gorih od nas... Najbolji igrač Bosne i Hercegovine PROTERAN iz zemlje! (FOTO)

- Potencijalni kandidat za predsednika KK Partizan, Ostoja Mijailović, je u belodanom dvostrukom sukobu interesa. Ostoja Mijailović je izabran za narodnog poslanika Narodne skupštine Republike Srbije i kao takav obavlja javnu funkciju, pa bi njegov izbor za predsednika KK Partizan predstavljao flagrantno kršenje Ustava Republike Srbije i Zakona o sportu.

I na kraju zaključak.

- Sa druge strane, ostaje u domenu misterije o kakvom je ekonomisti (kako neki mediji opisuju zvanje izvesnog Ostoje Mijailovića) reč, premda plamti tanana nada da će KK Partizan još jednom razmisliti da li je baš ovo pravo rešenje za čelnog čoveka kluba trofejne tradicije. U suprotnom, biće jasno, po onoj narodnoj, da je žaba videla kako se konj potkiva, pa i ona digla nogu - dodao je prof. dr Vladimir Vuletić.

BONUS VIDEO: ESPRESO TVITER: Vaso Psihopat Bakočević

(Espreso.co.rs/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.