AMERI, KUPITE KOKICE: Mundijal u Rusiji gledaćete iz fotelje, a na TV-u ćete posmatrati heroje iz Paname! (VIDEO)
Foto: EPA/Robert Taylor

senzacija

AMERI, KUPITE KOKICE: Mundijal u Rusiji gledaćete iz fotelje, a na TV-u ćete posmatrati heroje iz Paname! (VIDEO)

Posle 32 godine "jenkija" neće biti na Svetskom prvenstvu. U Panami proglašen nacionalni praznik

Objavljeno: 09:35h

Novi šok u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo! Još jedan očekivani učesnik Mundijala ipak će ga gledati samo preko TV-a ili na tribinama.

Selekcija SAD je doživela šok u poslednjem kolu kvalifikacija i porazom od nejakog Trinidada i Tobaga 2:1 ostala bez plasmana na najveći fudbalski međunarodni turnir.

"Jenkiji" će moći iz svojih udobnih fotelja i uz kokice i pivo da posmatraju mečeve šampionata sveta u Rusiji naredne godine, prvi put posle 32 godine.

Senzacija se dogodila na "Ato Boldon" stadionu i to u režiji Vinčestera posle čijeg duela sa Gonzalesom je lopta dobila čudan efe i završila u mreži Tima Hauarda u 17. minutu, a ekser na kovčeg je zakucao Džons pre kraja prvog poluvremena.

Malu nadu izabranicima Brusa Arene i milionskoj armiji navijača je dao Kristijan Pulišić kada je smanjio rezultat, ali bilo bi to previše da su i sada uspeli da se izvuku, kao što su se provlačili u prethodnim utakmicama.

foto: EPA/Alejandro Bolivar

A to je obradovalo dve siromašne državice Srednje Amerike, Panamu koja je doživela ekstazu i plasirala se na svoje prvo Svetsko prvenstvo u istoriji, kao i Honduras koji je uspeo da se domogne baraža.

Panama je slavila protiv Kostarike 2:1 i čekirala se za let u Rusiju, a tamošnja Vlada je 11. oktobar proglasila za nacionalni praznik.

Nadu Amerikancima za baraž je mogao da donese Meksiko, ali zašto bi to učinili. "Sombrerosi" su vodili u gostima Hondurasu, ali je usledio veliki preokret u drugom poluvremenu.

Ostrvska država je proključala Kijoto u 60. minutu doneo vođstvo i pobedu od 3:2. Honduras će u baražu igrati protiv Australije.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine - KONKAKAF, poslednje kolo:

Trininad i Tobago - Amerika 2:1

Honduras - Meksiko 3:2

Panama - Kostarika 2:1

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO: Na poluvremenu utakmice Srbija - Gruzija sa zvučnika su grmeli - DORSI

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.