Svaka čast! Skromni momak iz Jagodine pobedio na konkursu za logo EP u fudbalu! (FOTO)
Foto: Pixabay

sjajno

Svaka čast! Skromni momak iz Jagodine pobedio na konkursu za logo EP u fudbalu! (FOTO)

- Spoljni elementi su srca koji sa srednjišnjim formiraju broj 24, jer se Evropsko prvenstvo u fudbalu održava 2024. godine na kome će učestvovati 24 zemlje

Objavljeno: 19:16h

U konkurenciji više od 2.000 idejnih rešenja za zvanični logo Evropskog prvenstva u fudbalu 2024. godine pobedio je logo jagodinskog dizajnera Igora Petrovića.

- Nemačka je jedan od kandidata za organizaciju prvenstva 2024. godine. Ako Nemačka dobije kandidaturu moj logo biće zvanični logo “UEFA EURO 2024, kaže za Naissus Info, tridesetšestogodišnji grafički dizajner.

Igor Petrović

Igor objašnjava da je njegov logo sferičnog oblika i da simbolizuje loptu koja se sastoji od tri elementa u bojama nemaške zastave.

- Spoljni elementi su srca koji sa srednjišnjim formiraju broj 24, jer se Evropsko prvenstvo u fudbalu održava 2024. godine na kome će učestvovati 24 zemlje - dodaje Igor.

Inače, Igor se školovao za učitelja i magistrirao fizičku kulturu, ali se nikada time nije bavio jer ga je, kako kaže, talenat za vizuelnu umetnost odveo na drugu profesionalnu stranu.

- Meni je to na neki način kruna mog dizajnerskog rada, jer sam i do sada radio i dobijao konkurse za logoe još nekih kompanija, domaćih i stranih. Na ovom konkursu bilo je oko 50.000 glasova od kojih sam ja osvojio 44%, što znači da su ostali kandidati u proseku imali po 16%. Konkurisalo je 990 dizajnera iz 82 zemlje sveta sa više od 2.000 radova. Potom je izbor sužen na 25 radova koji su išli u finale. Nemački fudbalski savez je odabrao pet najboljih radova koji su išli u super finale, među kojima je bio i moj rad. Na kraju je bilo online glasanje koje je bilo otvoreno za ceo svet do 22. septembra i pobedio sam - rekao jeskromni Jagodinac.

BONUS VIDEO: Tejlor Ročesti posle prve utakmice za Crvenu zvezdu

(Espreso.co.rs/Naissus)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.