Bosanci imali sve u svojim nogama, a onda je na scenu stupio BALKANSKI sindrom! Ronaldo skratio muke Portugala! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO

Bosanci imali sve u svojim nogama, a onda je na scenu stupio BALKANSKI sindrom! Ronaldo skratio muke Portugala! (FOTO) (VIDEO)

Zanimljivi rezultati današnjih utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacijaBosne i Hercegovine je propustila veliku priliku da napravi veliki korak ka baražu, dok Šveđani sebi u Stokholmu nisu dozvolili kiks kao Francuzi pre nešto više od mesec dana u Tuluzu.

PALI SE CRVENA LAMPICA! Evo kako Srbija može da ostane čak i bez baraža za Svetsko prvenstvo! (FOTO) (VIDEO)

Kako su se to španski navijači ponašali prema Pikeu na utakmici sa Albanijom?! (FOTO)

Belgijanci su poveli već u četvrtom minutu preko Menjea, ali do odslaka na veliki odmor 'Zmajevi' preokreću na 2:1. Prvo je Medunjanin poravnao na 1:1 posle pola sata igre, a devet minuta kasnije Višća je kaznio grešku Jana Vertongena. Međutim, u nastavku je viđen novi preokret.

foto: Reuters

Miči Batšuaji je posle nešto manje od sat vremena poravnao na 2:2, a Belgijanci su u 68. minutu ponovo poveli, Vertongen se golom iskupio sa grešku kod drugog gola 'Zmajeva'.

Osam minuta pre kraja Dumić je vratio nadu Bosni i Hercegovini da može do novog preokreta i pobede, ali je Sarajevo utišao Janik-Fereira Karasko dva minuta kasnije i postavio konačnih 3:4. Bosanci sada moraju da se uzdaju u Kipar, jer u slučaju da Grčka trijumfuje na ostrvu, Heleni će preuzeti drugu poziciju uoči poslednjeg kola, tj. poziciju koja vodi u baraž.

Švedska je opravdala ulogu favorita protiv Luksemburga, slavila sa ubedljivih 8:0 i privremeno zauzela čelo tabele.

Grankvist je načeo Luksemburžane sa 'kreča', potom na cenu stupa Berg, koji do odlsaka na odmor postiže dva gola, a početkom drugog poluvremena stiže i do het-trika. Potom je pukla 'petarda' kada se Lustig upisao u strelce, zatim Grankvist još jednom biva precizan sa 'bele tačke', tri minuta kasnije Berg je postigao svoj četvrti gol a tačku je stavio Ola Toivonen.

Portugal je teže nego što se očekivalo savladao Andoru, a otpor borbenih domaćina slomili su Ronaldo i Silva golovima u drugom poluvremenu.

Holanđani su bili sigurni protiv Belorusije i zabeležili su ubedljivu pobedu od 3:1, dok su Francuzi slavili na gostovanju Bugarskoj golom Matuidija u 3. minutu utakmice.

Grčka je u gostima savlada Kipar sa 2:1, a svi golovi su viđeni već u prvih 45 minuta igre, a Švajcarci su demonstrirali moć protiv Mađarske i slavili su sa 5:2.

GRUPA A Švedska - Luksemburg 8:0 (3:0) /Grankvist 10p, 67p, Berg 18, 37, 54, 71, Lustig 60, Toivonen 76/ Belorusija - Holandija 1:3 (0:1)

/Volođko 55 - Proper 24, Roben 84pen, Depaj 90+3/ Bugarska - Francuska 0:1 (0:1)

/Matuidi 3/

Standings provided by Sofascore LiveScore

GRUPA B Farska Ostrva - Letonija 0:0 Andora - Portugal 0:2 (0:0) /Ronaldo 63, Silva 86/

Švajcarska - Mađarska 5:2 (3:0)

Džaka 18, Frai 20 ,Zuber 43, 49, Lihtštajner 83 - Gumiš 59, Ugrai 89/

Standings provided by Sofascore LiveScore

GRUPA H Bosna i Hercegovina - Belgija 3:4 (2:1) /Medunjanin 30, Višća 39, Đumić 80 - Menije 4, Batšuaji 59, Fertongen 68, Karasko 84/ Gibraltar - Estonija 0:6 (0:3) /Luts 10, Kait 30, Zenjov 38, Tam 52, 66, 77/ Kipar - Grčka 1:2 (1:2)

/Sotiru 18 - Mitroglu 24, Ciolis 26/

Standings provided by Sofascore LiveScore

Grujića opet hvale, a on nikako da zaigra! Da li je sada pravo vreme da se gurne u vatru?! (FOTO) (VIDEO)

BONUS VIDEO: Grobari u Hali sportova pevaju Perović Ivanu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.