U POSLEDNJI ČAS: Sprečen teroristički napad na stadionu PSŽ-a, žrtva mogao da bude i naš Vukašin Jovanović! (FOTO)
Foto: Reuters

Sprečen masakr

U POSLEDNJI ČAS: Sprečen teroristički napad na stadionu PSŽ-a, žrtva mogao da bude i naš Vukašin Jovanović! (FOTO)

Bomba je bila postavljena u blizini "Parka prinčeva" i planirano je da bude detonirana mobilnim telefonom tokom utakmice PSŽ - Bordo

Objavljeno:

Šokantne vesti stižu iz Francuske! Tamošnja policija je tek danas obavestila javnost da je u subotu sprečila teroristički napad tokom utakmica PSŽ - Bordo.

Kako javljaju tamošnji mediji, samo nekoliko sati pre početka utakmice pronađena je eksplozivna naprava u blizini stadiona, a pet osoba je zbog toga uhapšeno. Među njima je i žena povezana sa radikalnim islamističkim pokretima.

Takođe, lišena slobode je i osoba koja je od ranije poznata policiji i bila praćena, ali je nekako uspela da im izmakne iz nadzora tog dana.

foto: Reuters

- Kada pratite nekoga, uvek postoji osoba koja je spremna da pomogne dotičnoj. To pokazuje koliko je visok nivo opasnosti u Francuskoj - rekao je francuski ministar unutrašnjih poslaova Žerar Kolom.

Bomba u blizini "Parka prinčeva" na kojoj se kasnije našlo više od 50.000 ljudi se sastojala od četiri gasna cilindra potopljena u benzin povezana na detonator preko mobilnog telefona.

Podsećamo da je na ovom meču u dresu Bordoa nastupio naš Vukašin Jovanović.

Takođe, ovo nije prvi pokušaj terorističkog napada na stadione u Francuskoj, jer svi se sećamo onog koji se dogodio u blizini stadiona "Sen Deni" u februaru 2016. kada su bombaši samoubice usmrtili tri osobe tokom duela Francuske i Nemačke. Tokom te večeri dogodilo se još pet napada u kojima je pogidnulo više od 150 ljudi.

BONUS VIDEO: Nemanja Matić na okupljanju reprezentacije Srbije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.