RUKAVINA O STANJU U ŠPANIJI: Kod nas u ekipi se o tome samo šalimo! Ali, ON pravi problem svim fudbalerima! (FOTO)
Foto: Reuters

OTVORENO O SVEMU

RUKAVINA O STANJU U ŠPANIJI: Kod nas u ekipi se o tome samo šalimo! Ali, ON pravi problem svim fudbalerima! (FOTO)

Naravno, desni bek Viljareala i reprezentacije Srbije osvrnuo se i na predstojeće mečeve sa Austrijom i Gruzijom, kao i na očekivanja koja javnost ima pre samog kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji

Objavljeno: 10:02h

Fudbaleri srpske reprezentacije su se okupili u Staroj Pazovi pred dve poslednje kvalifikacione utakmice sa Austrijom i Gruzijom, posle kojih bi pravo čudo bilo da naši reprezentativci ne odu na najveću svetsku fudbalsku smotru.

A, tom prilikom, popričali smo malo i sa Antoniom Rukavinom, koji je imao dosta toga da kaže i o predstojećim rivalima, ali i o trenutnoj situaciji u zemlji u kojoj zarađuje "za leba" - Španiji.

Kako je pala odluka u Barsi da se igra meč sa Palmasom... Niko nije znao šta da radi, svi gledali u Mesija! (VIDEO)

- Podigla se euforija posle pobede nad Irskom, svi već smatraju da smo 99 posto na prvenstvu, ali mislim da će nam selektor skrenuti pažnju na neke stvari. Moje mišljenje je takvo da još nije sve gotovo, a tako razmišljaju i saigrači. Još nismo sve rešili. Znamo kako je bilo u istoriji, raznim reprezentacijama je iz dve utakmice trebalo da osvoje jedan bod, pa nisu uspeli. Jeste da su nam dovoljna dva boda, ali tri boda protiv Austrije bi bila prava stvar, da završimo kako smo i počeli - istakao je Rukavina za Espreso.co.rs.

foto: Espreso.co.rs

Kad god igra reprezentacija, posebno kada se od nje očekuju veliki rezultati, pritisak je sastavni deo fudbala.

- Ne možemo mi nikoga da sprečimo. Lepo je što svi već iščekuju da smo na Svetskom prvenstvu, ali ćemo mi pokušati i izjavama malo da smirimo situaciju. Ne mislim da je pritisak veći u prvoj utakmici kod kuće protiv Irske. Sada nas drži taj pobednički mentalitet. Probaćemo treninzima da se što bolje spremimo za Austriju - istakao je.

Igraju za milione, a oblače se kao... Okupili se reprezentativci Srbije, jedan izgleda kao da je krenuo na metal koncert, a šta reći o OVIM cipelama? (FOTO)

U Austriji će biti više naših navijača nego Austrijanaca, pa će atmosfera biti bolja nego na nekim utakmicama u Beogradu.

- Pa, dobro, na onom meču sa Velsom početkom leta je bila sjajna atmosfera. Prvi put smo posle Rumunije imali takvu euforiju. Lepo je što će u Beču biti kao kod kuće. S druge strane, znamo austrijski mentalitet, nemačka škola, pa će oni pokušati sve da nas spreče da osvojimo tri boda. Biće dosta naših ljudi, dosta odande, dosta odavde. To će biti samo jedan plus. Ne skida pritisak, ali daje nam vetar u leđa - dovršio je fudbalski deo priče bivši igrač Partizana.

Desni bek Viljareala doleteo je iz države koja je trenutno u centru pažnje celog sveta, a igrom slučaja, kasnio je na okupljanje jer mu se zagubio prtljag. Njegov kolega iz okolne Valensije Nemanja Maksimović, u momentu kada je razgovor vođen, još uvek nije stigao u Staru Pazovu iz istog razloga. Nismo pitali kojim avioprevoznikom su se vozili ;) Ali, zato, pitali smo o stanju u Španiji iz očiju jednog običnog čoveka koji radi svoj posao u tuđini.

PAKAO ZA AUSTRIJU, OTVOREN PUT ZA SRBIJU! Najbolji igrač odjavio selektora Kolera pred duel sa Orlovima! (VIDEO)

- Ja sam 250 kilometara od Barselone, ne osećam toliko kao ovi koji žive tamo, ali u Viljarealu je pet, šest igrača iz Katalonije te. Kada sa njima pričaš, škakljivo je pitanje, nije baš za razgovor. Jeste da prerano počinjem tu podelu, ali vidim da ovi koji su baš Španci smatraju da je to van pameti. Dok, Katalonci, naravno, žele da se otcepe. Ali, to je već sad malo politika i dosta će trpeti fudbal zbog Barselone - istakao je.

Kada je u pitanju atmosfera u svlačionici zbog trenutnih političkih problema, ništa se nije promenilo, osim što sada imaju pokoji vic viška u odnosu na ranije.

- Više se priča o tome šale radi. Razmenjujemo poruke preko grupnog četa, te slike, prepucavanje. Jedino što pravi mali pritisak u javnosti je Pike. On odavno to radi. Ne mogu ništa da komentarišem, on ima svoje pravo da se izjašnjava, ali kod nas u ekipi nema tih podela. Bar za sada - a sumnjam i da će ih biti. Politika i sport uopšte ne treba da se mešaju, mada, videli smo prazne tribine na utakmici Barse i Las Palmasa - dodao je.

FIFA ostala bez teksta, Barselona osudila ponašanje države, a navijači Reala su imali brutalan odgovor na referendum! (FOTO)

BONUS VIDEO: Aleksandar Prijović za Espreso o meču sa Austrijom, ali i muzičkom ukusu

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.