ZAŠTO IH NEMA U REPREZENTACIJI? Mateja Kežman otvoreno o odnosu FSS-a prema njegovim klijentima, braći Milinković Savić!
Foto: Printscreen/Instagram/kezman888

cela Srbija se to pita

ZAŠTO IH NEMA U REPREZENTACIJI? Mateja Kežman otvoreno o odnosu FSS-a prema njegovim klijentima, braći Milinković Savić!

Bivši reprezentativac je sada agent dvojice momaka koji briljiraju na Apeninskom poluostrvu

Objavljeno:

Kada se govori u poslednje vreme o srpskom reprezentativnom fudbalu, nekako najčešće postavljano pitanje se odnosi na braću Milinković Savić koji ne dobijaju pozive u nacionalni tim.

I dok selektor Slavoljub Muslin, ima uporište u rezultatima seniorske selekcije Srbije što ne poziva Sergeja, sa druge strane Vanja je odstranjen iz mlade reprezentacije zbog nediscipline.

Upravo o tome je govorio agent braće Milinković Savić i nekadašnji proslavljeni golgeter Mateja Kežman, koji tvrdi da ne veruje u priču da je mladi golman odstranjen iz tima zbog nediscipline.

A post shared by Mateja (@kezman888) on

- Sve ovo što se dešava je ružno. Vidite, s tim detetom sam poslednjih pet godina i imam obavezu da ga zaštitim kao dečka i sportistu. O njemu govori njegov put u karijeri. Stao je pred gol Vojvodine sa toliko godina, imao je transfer u Mančester junajted, imao je još skuplji transfer u Poljsku, gde je bio najbolji golman lige, i imao je 4.000.000 evra težak transfer u Torino. Kod trenera Mihajlovića koji vrlo dobro zna šta su disciplina i karakter. Nemoguće da bi svi oni želeli nekog ko nije profesionalac i ko ne zna šta je disciplina - rekao je Kežman.

Nakon odstranjivanja u septembru, čuvar mreže Torina nije dobio poziv za oktobarske kvalifikacione mečeve protiv Rusije i Makedonije.

foto: Reuters

- To ne pije vodu. Bio sam igrač u velikim klubovima, bio sam reprezentativac i verujte mi da se te stvari kao što su kašnjenje na doručak, ručak ili večeru nigde ne koriste kao povod za tako drastične kazne. Možda neka novčana kazna ili prijateljski savet i idemo dalje. Ako selektor Đorović, selektor Muslin ili direktor Bunjevčević misle da Vanja nije dovoljno dobar za mladu reprezentaciju, neka kažu da nema kvalitet, a ne da se pravdaju navodnom nedisciplinom zbog kašnjenja na doručak - rekao je Kežman.

Neki govore da braća imaju takav tretman od strane FSS baš zato što im je on agent.

foto: Saša Pavlić Koky

- Ja imam sjajan odnos kao i uvek. Uvek profesionalno i na tome se završava. Nemam problem ni sa kim tamo. Nadam se da ovo ovo nema veze jedno s drugim. Kao sportista verujem da je tako. Sergej je neka druga tema, koja zaslužuje neku dublju diskusiju i analizu. Ali ne sada. Ne želim da remetim atmosferu sada kada smo pred plasmanom na Mondijal, koji je našem fudbalu veoma potreban. Nadam se da ćemo se plasirati u Rusiju, a posle toga će biti vremena za dublje analize - zaključio je Kežman.

BONUS VIDEO: Dino Rađa za Espreso

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.