ĐUKIĆ: Valjda smo više naučili lekciju! Ovaj meč zahteva pun stadion, a ne sablasno prazan! Dinamo nije Rad!
Foto: Dado Đilas

Evropa ne prašta

ĐUKIĆ: Valjda smo više naučili lekciju! Ovaj meč zahteva pun stadion, a ne sablasno prazan! Dinamo nije Rad!

Trener crno-belih se u najavi meča 2. kola Lige Evrope dotakao mnogih stvari

Objavljeno:

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da njegovu ekipu očekuje težak meč protiv Dinama iz Kijeva i da se nada da će to biti poslednja utakmica koju će crno-beli igrati pred praznim tribinama.

- Očekuje nas težak meč protiv Dinama iz Kijeva, to je ekipa koja je na papiru sigurno favorit u našoj grupi. To je ozbiljna ekipa, ekipa velikog renomea i ugleda. Očekuje nas težak meč, ali to je velika prilika da napravimo dobar rezultat i da sa tri boda steknemo lepu zalihu - rekao je Đukić novinarima u Beogradu.

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21.05 dočekuju Dinamo iz Kijeva u drugom kolu Lige Evrope pred praznim tribinama zbog kazne UEFA.

foto: Nebojša Mandić

- To su čudne utakmice, videli smo protiv Videotona da je to sablasna atmosfera. Međutim, šta je tu je. Moramo da odigramo još tu jednu i nadam se da je to poslednja koju ćemo igrati pred praznim tribinama, da ćemo naučiti lekciju i da se takve stvari više neće dešavati. Moramo da se priviknemo na taj ambijent i da osvojimo tri boda - rekao je Đukić.

- Svi gubimo, gubi klub, gubi i publika, gube igrači i treneri. Igrati fudbal bez publike nema smisla. Ovo je velika predstava koja zahteva pun stadion. Šteta za Beograd i za srpski fudbal. Nadam se da smo jednom za svagda naučili lekciju i da ćemo početi da se ponašamo u skladu sa pravilima - dodao je trener Partizana.

foto: Dado Đilas

Partizan je u prošlom kolu Superlige Srbije pobedio Rad sa 4:2. Vodili su crno-beli na Banjici sa 2:0, Rad je potom izjednačio, ali je šampion Srbije uspeo da postigne još dva gola i osvoji sva tri boda.

- U Evropi se greške skupo plaćaju. Protiv Rada smo uspeli da se vratimo, ali u Evropi se gube utakmice ako dođe do pada koncentracije kao što se nama desilo protiv Rada. Morate da budete koncetrisani 90 minuta, jer Evropa ne prašta - rekao je Đukić.

foto: EPA/Peter Schneider

Ako se ne računa ukrajinski Superkup, Dinamo je ove sezone izgubio samo od Jang Bojsa, s kojim je Partizan igrao 1:1 u prvom kolu Lige Evropa.

- Svaka utakmica je utakmica za sebe. Jang Bojs ih je pobedio, dominirao je, nisu im dozvolili da igraju svoju igru. To je model koji može da se iskoristi. Dinamo je ekipa koja koja je u svom šampionatu dominira, ekipa hoće da ima posed. Takve ekipe se osećaju nekomotno ako im oduzmeš loptu. Treba dosta agresije i ako im oduzmemo loptu to će biti dobar način da se neutrališu - rekao je Đukić.

foto: Dado Đilas

Đukić je naveo da golman Vladimir Stojković nije trenirao prethodnog dana.

- Danas će trenirati, nadam se da će biti spreman, ali sačekačemo današnji trening... Levi bek Nemanja Miletić je trenirao sa kondicionim trenerom, izdržao je ceo trening, danas se priključuje ekipi - rekao je Đukić.

Fudbaler Partizana Marko Janković naveo je da će biti vrlo važno kako njegova ekipa počne meč.

foto: Fonet

- Igramo protiv ozbiljne ekipe. Šteta što nema publike, navijači bi nam mnogo značili, ali moramo da se naviknemo na uslove i da uđemo dobro u taj meč. Koliko dobro uđemo uđemo u meč zavisiće i rezultat meča - rekao je Janković.

- Mislim da svi znaju koliko za nas znači Liga Evropa, za većinu nas je to veliki izazov da vidimo od čega smo. Imamo mnogo motivacije, bez obzira što nema publike, siguran da ćemo svi biti maksimalno spremni. Uvek idemo po tri boda, tako će biti i protiv Dinama - dodao je on.

U Grupi B Dinamo je prvi na tabeli sa tri boda, iza su Partizan i Jang Bojs sa po jedinim bodom, a Skenderbeg je poslednji bez bodova.

BONUS VIDEO: Bakljada Grobara posvećena Željku Obradoviću

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.