Ninković savetovao Partizan kako da igra protiv Dinama, pa okinuo vrhunski fazon na račun Nenada Milijaša!
Foto: News1

žali za Evropom

Ninković savetovao Partizan kako da igra protiv Dinama, pa okinuo vrhunski fazon na račun Nenada Milijaša!

Iskusni vezista odlično poznaje Kijevljane, ali isto tako dobro zna i crveno-bele

Objavljeno:

Fudbalere Crvene zvezde i Partizana očekuju u četvrtak novi dueli u Ligi Evrope. Šampion Srbije pred praznim tribinama dočekuje Dinamo iz Kijeva, a crveno-beli gostuju u Kelnu.

Jedan od onih koji imaju šta da kažu istovremeno na temu obe utakmice jeste i Miloš Ninković koji je nosio 9 godina dres Kijevljana, a potom sa Zvezdom osvojio titulu u Srbiji 2014. godine.

Odmah je apostrofirao veliku ulogu Leandra Tavambe u ekipi Miroslava Đukića, ali da veruje da bi štoperi ukrajinskog tima mogli da ukrote njegovu skok igru.

foto: Miroslav Todorović

- Dinamo je mnogo izgubio odlaskom Andreja Jarmolenka u Borusiju Dortmund, čime su Partizanove šanse znatno skočile jer je ovaj napadač predstavljao bukvalno pola tima. Đukićeva ekipa mora da traži šansu iz pas igre i utrčavanjima iza odbrane Kijevljana, jer Leandre Tavamba teško može da ugrozi goste u skok igri. Dinamov bedem čine Evgen Kačeridi i Domagoj Vida i odlični su u igri glavom, ali im je brzina slabija strana. Veliki hendikep za crno-bele će biti to što igraju bez publike, ali sam siguran da mogu da osvoje bodove koji će ih pogurati u narednu rundu ovog takmičenja - rekao je Ninković za "Blic".

Sa druge strane kada je reč o Zvezdi i njenom meču protiv Kelna, kao što misli i da Partizan ima svoje šanse protiv Dinama, tako misli i da ekipa Vladana Milojevića može da dođe do iznenađenja u Nemačkoj.

foto: EPA/Srđan Suki

- Ako je Zvezda uspela da izbaci Krasnodar na putu do Lige Evrope, ne vidim razlog zbog čega ne može da bude ispred Kelna i BATE Borisova, jer ove ekipe nisu ništa bolje. Arsenal je neka druga priča, ali i tu može da se napravi pozitivan rezultat. Krivo mi je što je Crvena zvezda ispustila pobedu protiv Belorusa na Marakani, a nadam se da će im se to vratiti već u duelu sa bundesligašem. Velika snaga ekipe su odlični strani igrači. Izdvojio bih Donalda, Le Taleka, Boaćija i Kangu, koji na svakom meču daju maksimum i bukvalno čine glavne adute ekipe.

Na kraju se osvrnuo i na svoju neostvarenu želju da igra sa klubom s Marakane u Evropi, ali i na to što Nenad Milijaš, njegov nekadašnji saigrač i dalje igra fudbal.

foto: Nebojša Mandić

- Dok sam nosio dres Crvene zvezde, imao sam samo dve želje, da osvojim titulu i igram sa crveno-belima neko evropsko takmičenje. Prvu sam ispunio, a druga mi je uskraćena i to me i danas boli. S druge strane, drago mi je da je moj prijatelj Nenad Milijaš i dalje u ekipi i što ima priliku da igra. Mislim da će čitava generacija koja je osvojila titulu 2014. završiti karijeru, a da će Miki i dalje igrati za Zvezdu - poručio je Ninković.

BONUS VIDEO: Slovenački košarkaši slave uz pesmu Mitra Mirića.

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.