PANIKA U NEMAČKOJ: Stižu zloglasne Delije, a predvodi ih "Ivan Grozni"! Biće brutalnih tuča po gradu!
Foto: Dado Đilas

najavljuju haos

PANIKA U NEMAČKOJ: Stižu zloglasne Delije, a predvodi ih "Ivan Grozni"! Biće brutalnih tuča po gradu!

Nemački mediji pozivaju na oprez i upozoravaju na to da iz policije tvrde da su mogući okršaji na dan utakmice

Objavljeno:

Od euforije do panike je tanka linija, a upravo nju sada prelaze nemački mediji, pre svih oni lokalni u Kelnu povodom predstojećeg gostovanja Crvene zvezde u Ligi Evrope.

Domaći "jarčevi" su prvi put izborili igranje u Evropi posle 25 godina i to je izazvalo opštu euforiju u gradu, a kako to izgleda videli smo na prethodnom meču kada je skoro 20.000 njihovih navijača izazvalo haos u Londonu na gostovanju Arsenalu.

I opet je uzbuđenje veliko pred prvi meč pred domaćim navijačima, međutim, lokalni mediji upozoravaju da sa odličnim timom dolaze i Delije, verni navijači Zvezde, koji važe za jedne od najproblematičnijih u Evropi.

foto: Dado Đilas

Zbog toga pozivaju na velike snage obezbeđenja, a posebno jer postoji mogućnost od sukoba pre i tokom utakmice između dve navijačke grupe.

Pozivajući se na svoje izvore iz policije "Kolner štat" najavljuje da bi moglo doći do brutalnih i žestokih tuča navijača u gradu, posebno jer se očekuje dolazak oko 5.000 Delija od kojih njih 2.700 nema kartu za utakmicu.

Posebno se u "Bildu" apostrofira Ivan Bogdanov jedan od vođa navijača srpskog kluba koga čitava Evropa pamti kao vođu nereda u Đenovi 2010. godine i koji je tada dobio nadimak "Ivan Grozni".

Isto tako ni navijači Kelna nisu cvećke i među njima ima ozbiljnih huligana zbog čega postoji još veća bojazan od nereda i okršaja.

Za sada je poručeno da će utakmicu obeubeđivati oko 1.000 policajaca i 400 redara.

BONUS VIDEO: Delije obeležile godišnjicu smrti Nikole Dedića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.