Dario Srna posle doping skandala odlučio da zamrzne karijeru i dao jedno ogromno obećanje! (FOTO)
Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

ISKRENO

Dario Srna posle doping skandala odlučio da zamrzne karijeru i dao jedno ogromno obećanje! (FOTO)

U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje

Objavljeno:

Fudbaler Šahtjora i hrvatski reprezentativac Dario Srna pao je na doping testu u Ukrajini. Uzorak koji je davao u martu bio je pozitivan na neku od nedozvoljenih supstanci.

SAMO JOŠ MANČESTER SITI JE OSTAO: Klub koji ima džepove bez dna uključio se u trku za Milinkovića Savića!

NEKADA KUĆE I KOLA, DANAS MILIONI! Evo kako su Zeka i Bjeka ubeđivali Ivicu Osima da preuzme Partizan i proba sruši evropsku Zvezdu! (FOTO) (VIDEO)

UEFA je nakon toga saopštila da je Srna za njih "čist" jer je prošao sve testove koje je taj savez vršio, i da može da nastupa u svim takmičenjima pod njihovim okriljem.

foto: Reuters

Ipak, Dario Srna je odlučio drugačije. Fudbaler Šahtjora se oglasio iz Ukrajine i rekao da će do daljeg biti van fudbala.

- Obavešten sam od strane Nacionalnog antidoping centra Ukrajine 18. septembra kako je u mom uzorku koji sam dao 22. marta 2017. van takmičenja pronađena nedozvoljena supstanca. Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno da istaknem kako nikada nisam svesno ili s namerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo, niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način da povećam svoje sportske sposobnosti. Trenutno istražujem moguće izvore pronađene supstance i u potpunosti, dobrovoljno, i s punim poštovanjem, sarađujem s Nacionalnim antidoping centrom Ukrajine. Sa ciljem da se posvetim svojoj odbrani i sprečim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih saigrača, doneo sam odluku da se povučem iz svih takmičenja dok se pravni proces koji je u toku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje - naveo je Dario Srna u svom obraćanju, koje je objavio hrvatski portal "24 sata".

foto: Reuter

Srna ističe da je tokom karijere uvek imao utisak da mora svakodnevno da se dokazuje i da je opet u toj situaciji.

- Danas sam ponovo u situaciji kada ću kao i uvek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom i, iznad svega, poštenjem. To su vrednosti koje mi je preneo i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju decu. Želim iskreno da zahvalim porodici, klubu i svojim navijačima za njihovu bezrezervnu podršku u ovom slučaju i nadam se što skorijem povratku na teren svojoj ekipi - a zatim i završio pismo rečima:

- Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećavam!

ĆURKOVIĆEVA IZJAVA IZAZVALA ZEMLJOTRES U SRBIJI: Ne odričem se Haradinaja kao što se ne odričem Vokrija i Prekazija!

BONUS VIDEO: Duško Savanović o čuvenoj krađi protiv Turaka 2010. godine na Mundobasketu

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.