Favoriti nisu dozvolili iznenađenja u Liga kupu! (VIDEO)
Foto: Reuters

liga kup!

Favoriti nisu dozvolili iznenađenja u Liga kupu! (VIDEO)

Premijerligaši su opravdali uloge favorita i overili plasman u osminu finala Liga Kupa

Objavljeno:

Nije bilo većih problema za favorizovane klubove iz Premijer lige koji su večeras kao domaćini igrali mečeve 1/16 finala Liga Kupa. Čelsi je na "Stamford Bridžu" ugostio nekadašnjeg prvaka Evrope Notingem Forest i ispratio ga sa pet pogodaka u mreži. "Plavci" su slavili rezultatom 5:1 (3:0) u meču koji su dobrim partijama obeležili belgijski internacionalci Eden Azar, Miši Bačuai i Šarli Musonda. Sve je bilo rešeno na "Bridžu" već posle prvih 45 minuta pošto je Čelsi u periodu od 12. do 39. minuta postigao tri gola i tako ugasio sve nade gostijuće ekipe. Počelo je golom Kenedija kojem je asistirao Ridiger iako nije delovalo da Nemac namerava da doda loptu već da želi da šutira ka golu. Završilo se odlično po Čelsi, Kenedi je utrčao iz drugog plana i šutirao u bliži golmanov ugao. Na drugi gol domaćih čekalo se šest minuta. Belgijanci su obavili čitav posao pošto je Eden Azar spojio sa golom Mišija Bačuaija koji loptu šalje u mrežu kroz noge golmana Notingema.

Pet minuta pre odlaska na odmor Musonda dobija loptu od Seska Fabregasa i preciznim udarcem u donji desni ugao matira golmana Notingema treći put na utakmici. Kod četvrtog gola možda se može govoriti i ofsajd poziciji Mišija Bačuaija ali sudije nisu ništa pokazale tako da je Belgijanac drugim golom na utakmici povisio na 4:0. Fatastičnu partiju Miši Bačuai zaokružio je trećim golom i het-trikom u 85. minutu meča kada su Ridiger i Kenedi ponovo odradili sav posao a Belgijanac je bio na pravom mestu da ga lopta pogodi u grudi i završi u mreži. Počasni gol za Notingem pao je u poslednjim sekundama sudijske nadoknade a postigao ga je Tendaj Darikva. Pobedu je večeras ostvarila i ekipa Evertona, s tom razlikom što su "Karamele" ispratile Sanderlend sa "Gudison Parka" sa tri gola. Prva dva gola za Everton postigao je Domenik Levin, a treći je bio delo Omara Niasea. Arsenal je u kombinovanom sastavu nastupio protiv Donkastera i plasman u osminu finala obezbedio zahvaljujući pogotku koji je u 25. minutu postigao Tio Volkot. Aleksis Sančez je proveo svih 90 minuta na terenu a kod gola je imao ulogu asistenta.

U osmini finala Liga kupa gledaćemo, između ostalih, i Mančester junajted i Mančester siti. Klubovi iz Mančestera su danas imali zadatak da izbace Barton i Vest Bromvič Albion, što im je pošlo za rukom. Mančester junajted je do pobede stigao nakon odlične partije u prvom poluvremenu protiv Bartona, Rašford je za samo 17 minuta postigao dva gola, u 5. i 17. minutu, da bi Lingard u 36. na asistenciju Marsijala uspeo da povisi na 3:0.

Upravo je Marsijal postigao novi gol sredinom drugog dela igre, u 61. minutu za 4:0, a gosti su ipak uspeli da postignu utešni gol i to preko Dajera u 91. minutu meča. Mančester sitiju je pobedu doneo Leroj Sane. Prvi gol je postigao u 3. minutu, izjednačio je Jakob u 72. minutu meča, da bi Sane svojim drugim golom u 77. minutu postavio konačan rezultat. Inače, na ovom meču je igrao Ilkaj Gundogan, nakon dužeg vremena je bio starter, ali se ponovo povredio i morao je da napusti teren u 59. minutu.

Utorak:

Aston Vila - Mildzbro 0:2 (0:0) Bornmut - Brajton (produžetak) Brentford - Norič 1:3 (0:1) Bristol - Stouk 2:0 (0:0) Barnli - Lids (produžetak) Kristal Palas - Hadersfild 1:0 (1:0) Lester - Liverpul 2:0 (0:0) Vest Hem - Bolton 3:0 (2:0) Vulverhempton - Bristol (produžetak) Reding - Svonsi 0:2 (0:0) Totenhem - Barnsli 1:0 (0:0)

Sreda:

Arsenal - Donkaster 1:0 (1:0) /Volkot 25/

Čelsi - Notingem Forest 5:1 (3:0) /Kenedi 13, Batšuaji 19, 53, 85, Musonda 40 - Darikva 90/

Everton - Sanderlend 2:0 (1:0) /Kalvert Levin 39, 52, Nijase 83/

Mančester junajted - Barton 21.00 VBA - Mančester Siti 21.00

(Espreso.co.rs/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.