KAPITEN ZVEZDE O TERENU I TRACI: Biće potrebno vremena da "legne"!
Foto: Dado Đilas

Spremni su

KAPITEN ZVEZDE O TERENU I TRACI: Biće potrebno vremena da "legne"!

Mičel Donald ističe da želi protiv BATE-a da se upiše u strelce iz slobodnog udarca

Objavljeno: 14:31h

Kapiten Crvene zvezde Mičel Donald rekao je danas da njegovoj ekipi nije teško da bude motivisana i koncentrisana pred početak Lige Evrope.

- Nije teško biti motivisan i koncentrisan, a opasno je biti opušten. Mnogo pričamo međusobno, analiziramo i svesni smo kakve protivnike imamo. Volimo igru, fudbal - rekao je Donald novinarima na stadionu Zvezde.

Zvezda će u četvrtak na svom terenu igrati protiv BATE Borisova prvo kolo Lige Evrope. Osim njih, u Grupi H su još Arsenal i Keln. Crveno-belima će to biti prvo učešće u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja posle 10 godina.

foto: Dado Đilas

Kada je reč o prvom rivalu, Donald je kazao da će "biti teško", kao i protiv svakog jer su u ovoj fazi takmičenja svi protivnici dobri.

- BATE je jak i dobar tim, takođe i iskusan. Biće lepa utakmica. Nadam se punom stadionu. Očekivanja su velika - kazao je Donald.

Donald je istakao da je zadovoljan timom.

- Svi koji su došli, doneli su nešto svoje, nešto ekstra, neko više, a neko manje. Za kratko vreme smo uspeli da uradimo velike stvari. Svi možemo da se oslonimo jedni na druge - rekao je Donald.

foto: Dado Đilas

Zvezda je u utorak imala prvi trening na novom terenu stadiona "Rajko Mitić".

- Teren deluje dobro, svakako bolje nego što je bio. Biće potrebno vreme da "legne" - kazao je Donald.

Holandski fudbaler je dva puta bio strelac, oba puta iz slobodnog udarca, protiv Javora u prošlom kolu srpskog prvenstva, kao i Irtiša u kvalifikacijama. On je odgovorio sa "naravno" na pitanje da li bi voleo da bude strelac i protiv BATE-a.

foto: Dado Đilas

- Lepo je kada date gol, ja sam do sada dao dva iz slobodnog udarca. Svakako je da ću se truditi da postignem još koji - rekao je Donald.

On u odsustvu Nenada Milijaša predvodi ekipu kao kapiten, za šta je istakao da mu je posebna čast.

- Lepo je kada vas svi u svlačionici, od igrača do stručnog štaba, predlože za kapitena. Uvek sam svoj. I pre nego što sam postao kapiten, mnogo sam pričao, razgovor je veoma važan. To je moja ličnost, trudim se da razgovaram sa svima i to je na kraju ono što mi je donelo traku - rekao je Donald.

foto: Dado Đilas

Utakmica između Crvene zvezde i BATE Borisova igraće se u četvrtak od 21.05 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

BONUS VIDEO: Igor Kokoškov posle meča Slovenija - Letonija

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.