SKANDAL U HRVATSKOJ: Selektor Srbin "dodirivao" odbojkašicu Hrvatske?
Foto: Profimedia

uoči samog evropskog prvenstva

SKANDAL U HRVATSKOJ: Selektor Srbin "dodirivao" odbojkašicu Hrvatske?

Prema zvaničnoj verziji odlučio je da se povuče zbog "problema sa srcem" što je Odbojkaški savez Hrvatske prihvatio

Objavljeno:

Skandal nezapamćenih razmera izbio je u Hrvatskoj, a u njegovom epicentru se našao srpski trener Miroslav Aksentijević! On više neće biti selektor ženske odbojkaške reprezentacije Hrvatske i to samo dva dana pred polazak na poslednje pripreme za Evropsko prvenstvo.

Prema zvaničnoj verziji, naš stručnjak se povukao sa funkcije zbog "problema sa srcem", a nezvanični jeste da je seksualno uznemiravao jednu mladu igračicu, kako prenosi "Večernji list".

Prema informacijama koje je objavio ovaj medij, to se dogodilo u trenutku slabosti kada je jedne večeri selektor posetio igračicu u sobi i iz ozbiljne priče, razgovor se pretvorio u nešto sasvim drugo.

- Selektor je prešao granicu i dovoljan je bio jedan dodir rukom da dotična igračica doslovno poludi i odmah pozove roditelje. Nastala je prava uzbuna u hotelu. Saigračice su brzo sve saznale. Sve su ostale u šoku, neverici. Selektor je verovatno brzo shvatio da je pogrešio, da je preterao, ali više nije mogao nazad. Jasno, ovu priču niko od učesnika nije želeo da potvrdi. Selektor se ne javlja, kao ni spomenuta igračica. Razumljivo. Pametnije je ćutati - piše "Večernji".

foto: AP

Aksentijević je trener do sada neokaljane reputacije sa sasvim dobrim rezultatima. Bio je član stručnog štaba ženske reprezentacije Srbije, a potom je otišao da radi samostalno u hrvatskim klubovima.

Sa Varaždinom je bio dva puta prvak te zemlje i onda preuzeo prvi put žensku reprezentaciju, pa se potom vratio u Srbiju, da bi se u novembru 2015. godine vratio na mesto selektora hrvatskih odbojkašica.

- Jedna greška, nažalost, obeležiće će njegovu karijeru. Bez obzira na to što se nije dogodilo nešto još strašnije. A moglo je. Pitanje je hoće li ikada više moći da radi u Hrvatskoj. Upravni odbor odmah je odlučio da novi selektor bude Igor Lovrinov. Ovaj događaj sigurno je uneo nemir među igračice i trebaće im vremena da se psihički oporave - dodaje u "Večernjem".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.