Prvo su se pravili da ne znaju šta je Zvezda, a sada najavljuju pijanku na Obilićevom vencu! Tobdžije, ako mislite da je SAMO OVO Beograd, pojma vi nemate! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters / Lee Smith

bahato!

Prvo su se pravili da ne znaju šta je Zvezda, a sada najavljuju pijanku na Obilićevom vencu! Tobdžije, ako mislite da je SAMO OVO Beograd, pojma vi nemate! (FOTO) (VIDEO)

Tabloid San objavio je vodič za sve navijače londonskog kluba koji će doći na utakmicu protiv Crvene zvezde

Objavljeno:

Fudbaleri Arsenala gostovaće Crvenoj zvezdi u Ligi Evrope 19. oktobra, a britanski tabloid San napravio je upustvo navijačima Arsenala za dolazak u srpsku prestonicu, koje počinje rečenicom - Sve što treba da znate ako želite da gledate Arsenal na gostovanju evropskom šampionu iz 1991. godine.

TUČA PREMIJERLIGAŠA ZA BOAĆIJA: Zvezda bi već u januaru mogla da izbroji silne milione od njegove prodaje!

U prvom delu teksta objašnjeno je kako navijači Arsenala mogu da stignu do Beograda i koliko bi to moglo da ih košta:

- Let od Londona do Beograda u jeftinijim avio-kompanijama obično košta oko 100 funti (oko 110 evra), mada cena u slučaju velike potražnje može da bude nešto veća. Letovi sa ovim kompanijama su tri puta nedeljno - utorkom četvrtom i subotom.

- Druga, ali skuplja opcija je let od Hitroua (londonski aredrom) Er Srbijom, koji saobraća svakodnevno.

- Na putu za Srbiju viza nije potrebna stanovnicima Velike Britanije.

foto: Reuters

Drugi deo objašnjava gde se nalazi stadion Crvene zvezde i kako doći do Marakane. Zanimljivo je da su Englezi naglasili da iako nosi naziv Marakana, stadion crveno-belih nema veze sa čuvenim stadionom iz Brazila:

- Marakana (ali ne ona!) udaljena je nešto manje od pet kilometra u odnosu na sam centar grada. Pešačenje bi trajalo oko 50 minuta, ali se mogu iskoristiti autobusi ili tramvaji koji idu u pravcu Banjice.

- Taksi može biti sigurnija opcija u toku dana.

- Takođe, vrlo je verovatano (čitaj: sigurno) da će navijači Arsenala dobiti policijsku pratnju.

Rečeno je i koliko će ulaznica dobiti navijači Arsenala za ovu utakmicu:

- Podela ulaznica za Arsenalove navijače još nije utvrđena, ali gostujućim navijačima prema pravilima UEFA pripada pet posto karata od ukupnog kapaciteta stadiona.

- To znači da će Tobdžijama pripasti oko 2.500 karata, ukoliko klub prihvati da ih preuzme.

- Cena karte će znositi oko 10 funti (11 evra), a gostujući navijači će biti locirani na delu južne tribine.

foto: Reuters/Carl Recine

Ono što bi moglo da bude najzanimljivije navijačima Arsenala jeste koje barove i restorane mogu da posete, kao i gde bi mogli da prespavaju:

- U svim barovima koji se nalaze u blizini stadiona neće biti dozvoljeno točenje alkohola, tako da će navijači najverovatnije pre utakmice otići na Obilićev venac u blizini Trga republike.

- Barovi u centru grada moraju da se zatvore do jedan ujutru, tako da će oni koji budu tražili piće morati izvan centra grada.

- Smeštajnih kapaciteta ima dosta, a hoteli i apartmani su dostupni za oko 30 funti (33 evra).

foto: Reuters/Matthew Childs

Tabloid San dao je i odgovor da li će uprava Arsenala organizovano voditi navijače u Beograd:

- Arsenal do sada nije objavio pakete za gostujuće utakmice u ovoj sezoni, ali bi paket za Beograd mogao da bude objavljen onda kada budu puštene karte za ovaj meč, piše San, koji je unutar teksta na svom portalu objavio i snimke sa poslednjeg večitog derbija, kako bi približio sliku pristalicama londonskog velikana s našeg najvećeg stadiona.

Italijani u transu zbog reprezentativca Srbije: Neverovatan je, bolji je od Siniše Mihajlovića! (FOTO) (VIDEO)

Crvena zvezda je pakete ulaznica za Ligu Evrope već pustila u prodaju i oni se mogu nabaviti po ceni od 3450 dinara za sever i jug, 6600 dinara za istočnu i 7500 dinara za zapadnu tribinu.

BONUS VIDEO: Nikola Bulatović za Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.