Rusija nikad nije bila bliža! Aleksandar Kolarov bukirao karte za 'Aeroflot', Orlovi lete prema Mundijalu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

KVALIFIKACIJE ZA SP

Rusija nikad nije bila bliža! Aleksandar Kolarov bukirao karte za 'Aeroflot', Orlovi lete prema Mundijalu! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog...

Objavljeno: 22:53h

Srbija je na samo tri boda od odlaska na Mundijal u Rusiji! A za to se pobrinula pobedom od 1:0 nad Republikom Irskom.

U utakmici prepunoj takmičarskog naboja, a ne toliko prepunoj šansi i lepršavog fudbala, naši su se snašli bolje i napravili ogroman korak ka putu za Rusiju. U ovom momentu, Srbija je gotovo obezbedila baraž i samo bi čudo moglo da se desi da se tamo i ne nađe, ali čak bi i baraž iz ove perspektive bio loša opcija.

Jedini pogodak na meču postigao je Aleksandar Kolarov u 55. minutu, a nepunih 15 minuta kasnije grešku je napravio Nikola Maksimović, koji je dobio crveni karton zbog rušenja Marfija izvan kaznenog prostora. Bio je poslednji igrač odbrane.

Posle toga, Muslin se odlučio da sve karte baci u odbranu, što se naposletku isplatilo. Nuli u našem golu umnogome je doprineo briljantni Vladimir Stojković, koji ne samo da je skinuo nekoliko zicera, već je uspeo i da unese ogromnu dozu sigurnosti u svoje redove. Inače, ovo je četvrti meč zaredom u svim takmičenjima na kojem Vladimir Stojković nije primio gol.

Zbog ovog poraza, Irska je pala na treće mesto, dok ju je prestigao Vels koji je slavio sa 2:0 u Moldaviji.

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog...

KRAJ!!! Srbija je na samo tri boda od plasmana na Mundijal!!!!

94. minut - Žuti karton i za Stojkovića, kome suspenzija ne preti. Odležao ju je na prethodnoj utakmici.

93. minut - Još tri minuta!

92. minut - Odbrojavamo minute do kraja. Još četiri! Irci nastavljaju da šutiraju iz daljine, ali bezuspešno. Hvala im!

91. minut - Ušli smo u nadoknadu vremena, koja će trajati pet minuta. Samo da sada ne padne koncentracija.

88. minut - Nastavlja se odlična koncentracija naše reprezentacije u odbrani. Da li smo preboleli boljke iz prošlosti, pa i sa početka ovih kvalifikacija?

86. minut - Velika šansa za Irce. Marfi je bio u dobro prilici, šutirao je iz dva navrata, a u oba je izblokiran. Prvo ga je osujetio Bane Ivanović, a onda i Stojković sjajnom odbranom sa nekih 12 metara.

85. minut - Kristi je šutirao sa 20 metara iskosa sa desne strane i pogodio je samo spoljni deo mreže.

81. minut - Evo i treće promene u timu Srbije. Sve karte se bacaju na odbranu, a samo će Prijović biti napadač. Gudelj je ušao umesto Dušana Tadića.

79. minut - Iz igre izlazi Aleksandar Mitrović, na teren će Aleksandar Prijović. Lavovska borba napadača Njukasla u ovih 80 minuta.

77. minut - Irska je bila u prilici, ali njeni igrači opet nisu uspeli da pogode okvir gola.

75. minut - Irci pokušavaju iz daljine, očigledno je da poznaju našeg golmana. Međutim, za sada su veoma jalovi, bar u drugom poluvremenu. Samo da tako i ostane...

73. minut - Stefan Mitrović je na terenu umesto Filipa Kostića. Muslin pametno sve baca na odbranu. Mogu li Orlovi da izdrže?

70. minut - Šut prema golu iz slobodnjaka posle crvenog kartona, srećom, pogođen je samo živi zid.

68. minut - Neviđena greška Nikole Maksimovića!!! Čist faul nad Marfijem i crveni karton, pošto je bio zadnji igrač odbrane.

65. minut - Uspeli smo na dobar način da smirimo meč, koliko god je to moguće. Posle našeg gola, prilika više nije bilo.

58. minut - Sada je ključno da ostanemo mirni kakvi smo bili i pre pogotka. I Rusija će biti nikad bliža!

55. minut - Aleksandar KOLAROOOOOOOOOOOOOV!!! Fantastična akcija Orlova utišala je Dablin. Veoma strpljiv napad Srbije. Kostić je divno asistirao za Kolarova, koji je "spakovao" loptu u mrežu. Rendolf je bio na njoj, ali je uspeo samo da je odbije od prečku u svoju mrežu.

53. minut - Opet je Šejn Long pokušao da uđe sa boka u sredinu i šutne desnom nogom, ali je opet to osujetio Vladimir Stojković.

52. minut - Antonio Rukavina je dobio žuti karton zbog brutalnog starta nad Vordom.

foto: Reuters

50. minut - Srećom, nisu nas kaznili.

49. minut - Poklonili smo ircima korner... Tako se primaju golovi.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Srbija, Irska i Vels za sada nemaju nijedan poraz, a ukoliko tako ostane i posle ovog meča, Orlovi će i dalje imati najbolje šanse za dalji plasman. Trebala bi im pobeda kod kuće nad Gruzijom i bar bod u gostima Austriji, kojoj taj meč i neće mnogo značiti. Tadić je imao dobru šansu, koju je stvorio odličnim prijemom lopte na 18 metara od gola. Rendolf je dobro odbranio.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Irci su imali veći posed lopte, naši više pravih prilika. Bilo kako bilo, 0:0 je najrealniji rezultat.

42. minut - Šteta pa Rukavina nema levu nogu :) Šalu na stranu, fantastična akcija Filipa Kostića po levom boku, ostavio je povratnu za Rukavinu, koji se lepo ubacio iz drugog plana, ali nije uspeo dobro da zahvati loptu.

40. minut - Mitrović celo poluvreme pravi probleme odbrani Irske, ali oni za sada sa njima uspevaju da se suoče na veoma dobar način.

36. minut - Sve vreme se timovi smenjuju u inicijativi. Malo Irci napadaju, malo mi. Iako nema golova, takmičarski naboj je na maksimumu, igrači u svaki duel ulaze kao da im je poslednji. To publika u Dablinu podržava aplauzom.

foto: Reuters
foto: Reuters

33. minut - Velika šansa za Srbiju. Tadić je dodao loptu za Aleksandra Mitrovića, koji je sa sedam metara šutirao u gol, ali je golman Rendolf bio i dobro postavljen, a pokazao je i dobre reflekse.

31. minut - Šansa za Irce iz slobodnog udarca u dobroj poziciji za centaršut otišla je u zaborav. Nije dobro izveden taj prekid. Dafi je bio kod lopte, a ciljao je Kirana Klarka.

28. minut - Aleksandar Kolarov je pokušao da šutne isti slobodnjak kao što je to uradio u dresu Rome pre par nedelja (da po zemlji prevari živi zid i golmana), ali to mu nije pošlo za rukom.

26. minut - Irci na sve načine pokušavaju da šutnu, ali naši blokiraju to u više navrata.

24. minut - Do sada, Vladimir Stojković je ulio dosta samopouzdanja u redove svog tima.

22. minut - Centaršut Dušana Tadića iz slobodnog udarca, odlična reakcija odbrane Irske, na čelu sa Džonatanom Voltersom, poznatim po svom umeću igranja glavom.

20. minut - Šejn Long umalo da isteroriše Srbiju. Šejn Long je bio u prilici, šutirao je sa 20 metara iskosa, a fantastično je odbranio Vladimir Stojković.

19. minut - Mirnijih pet minuta u odnosu na intenzivan početak utakmice. Irci dugim loptama pokušavaju da naprave akcije.

14. minut - Sada je i Srbija bila u kontranapadu, ali je izborila samo korner. Ni posle njega, kao ni posle onog prvog, nije bilo ništa.

12. minut - Irci su u inicijativi. Njima je pobeda potrebnija nego nama, što pokazuju od prvog momenta. Dobra reakcija Vladimira Stojkovića.

10. minut - Irci su mislili da su poveli! Postignut je pogodak, ali je bio ofsajd. Dafi se našao u nedozvoljenoj poziciji, pa gol nije važio.

7. minut - Dobar prekid srpske reprezentacije. Centrirao je Tadić, a Irci su jedva izbacili loptu u korner. Posle tog kornera, ništa, zato što naizgled uigrana akcija nije bila baš uspešna.

2. minut - Srbija je odmah imala veoma izglednu priliku. Stvorili su je Antonio Rukavina i Aleksandar Mitrović, a šut Nemanje Matića je izblokiran. Posle se oprobao i Jagoš Vuković iz daljine, ali bezopasno.

1. minut - Utakmica je počela!!! Orlovi, srećno, Srbija je uz vas!!!

20.40 - Sve je spremno! Stadion nije ispunjen do poslednjeg mesta.

20.15 - Kako se može pročitati po društvenim mrežama, nekolicina navijača Irske došla je sa zastavama Albanije i tzv. "Velike Albanije", kako bi isprovocirali naše fudbalere. Teško da će naši momci obraćati pažnju na to, ona je uperena isključivo u teren.

NOŽ U LEĐA: Sramota Iraca u Dablinu! Braćo, od vas ovo nismo očekivali! (FOTO) (VIDEO)

19.45 - Evo i sastava oba tima:

Selektor Slavoljub Muslin za bitku u Dablinu odredio je sledeći tim: Stojković - Ivanović, Vuković, Maksimović - Rukavina, Kolarov, Matić, Milivojević, Tadić, Kostić - Mitrović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.