Mislio sam da će mi kamion uleteti u sobu: Austrijanac otišao iz Radničkog, pa opisao brutalnu realnost srpskog fudbala!
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

surovo, ali istinito

Mislio sam da će mi kamion uleteti u sobu: Austrijanac otišao iz Radničkog, pa opisao brutalnu realnost srpskog fudbala!

Peter Pakult je uprkos izuzetno dobrim rezultatima otišao iz Niša

Objavljeno: 13:37h

Vrlo neočekivano su Radnički iz Niša i trener Peter Pakult sporazumno raskinuli saradnju, uprkos izuzetno dobrim rezultatima koje je ostvario austrijski stručnjak.

Četiri pobede, dva remija i poraz od Crvene zvezde na Marakani su bili prilično dobar rezultat za Nišlije na startu sezone, međutim, kao i sve što nas u Srbiji ne može iznenaditi, tako ni ovo nije iznenađenje.

Boravak austrijskog stručnjaka u Srbiji bio je odličan povod za "Kronen cajtung" da malo porazgovaraju o stanju u srpskom fudbalu, pogotovo jer je Srbija u istoj grupi kvalifikacija sa Austrijom i u velikoj je prednosti.

Pakult se prisetio kako je lično Ivica Tončev došao po njega u Beč i da je on upravo bio incijator njegovog dolaska koji bi označio veliku promenu u klubu, dolazak drugog, onog germanskog metaliteta.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Međutim, teorija je jedno, ali uslovi u srpskom fudbalu su sasvim nešto drugo, zato i ne čudi što je Austrijanac rekao odmah "U Srbiji kao da je vreme stalo".

Pakult je pričao kako se u našoj zemlji retko ispunjavaju obećanja, retko koji klub ima trening centar, a teren se navodnjava baštenskim crevom.

- Zaboravite na režim ishrane. Igrači na doručku popiju jogurtm jedu beli hleb i onda se rastrče posle pet minuta. Znao sam da nije kao u Austriji, ali - nije umeo da dovrši rečenicu austrijski trener.

Za njega je ostala najupečatljivija scena kada su veče pred jednu utakmicu spavali u nekom motelu, po svemu sudeći na nekoj magistrali.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

- Spava se u višekrevetnim sobama, temperatura preko 50 stepeni, komarci. U jednom trenutku sam pomislio da će nam kamion uleteti u sobu - prisetio se Pakult.

I na kraju, dotakao se najbolnije tačke u srpskom fudbalu, a to je što svi žele da sastavljaju tim, a da se najmanje tu pita trener, što on nikako nije želeo da dozvoli.

- Konstantno su me saplitali. Ali tim je radio, igrači su bii uz mene... Na kraju, razočaran sam. Ali morate da shvatite jedno - tamo su samo Crvena zvezda i Partizan profesionalni klubovi i stoga nedodirljivi - zaključio je on.

BONUS VIDEO: 10 superstarova zbog kojih ne smete da propustite Evrobasket!

(Espreso.co.rs / Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.