KONTAKTA JESTE BILO, ALI...  Ekspert FSS-a za suđenje dao svoje mišljenje da li je bilo penala za Partizan u derbiju! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

penal ili ne?!

KONTAKTA JESTE BILO, ALI... Ekspert FSS-a za suđenje dao svoje mišljenje da li je bilo penala za Partizan u derbiju! (FOTO) (VIDEO)

Sekretar sudijske komisije FSS Igor Radojičić izneo je svoje viđenje spornih situacija na 155. Večitom derbiju

Objavljeno:

Crvena zvezda i Partizan odigrali su nerešeno, bez golova u 155. Večitom derbiju.

ESPRESO ANALIZA: Loš teren, umor, emotivno pražnjenje! Šta je dobila Zvezda, a šta Partizan u derbiju?! (FOTO) (VIDEO)

Crveno-beli su bili bolji rival, imali su više šansi i bili su bliži pobedi, ali u tome ih je sprečio maestralni Vladimir Stojković.

foto: Filip Plavčić

Ipak, dve sporne situacije obeležile su ovu utakmicu i obe su se desile u kaznenom prostoru crveno-belih.

Sudija Danilo Grujić nije dosudio jedanesterac za Partizan kada je Donald srušio Tavambu u kaznenom prostoru, a nešto kasnije je Marku Jankoviću dodelio žuti karton zbog simuliranja.

ZVEZDA I ZVANIČNO NE DA BOAĆIJA: Niti se pregovara sa nekim, niti je na prodaju! Ali ipak može da ide pod jednim uslovom!

Sekretar sudijske komisije FSS Igor Radojičić istakao je da u utakmicama kao što je Večiti derbi situacija za penal mora da bude čista i jasna, a pomenuta to nije bila.

- Ovo je najteža odluka na utakmici. Tu je sudija i dodatni sudija. Da ima kontakta, ima. Stoji i da je pad bio teatralniji. Kriterijum za penale na ovakvim utakmicama mora da bude nešto viši. I proteklih sezona je bilo tako. U kaznenom prostoru sudije sankcionišu čiste i jasne situacije. Ova nije takva, iako će izazvati polemike. Prošle sezone bilo je nekoliko takvih sitaucija, pa i u prethodnom derbiju - rekao je Radojičić za televiziju Arena sport, a zatim se dotakao i situacije u kojoj se našao Marko Janković:

- Ispravna odluka. To jeste simuliranje. Čim je osetio kontakt na levoj nozi sa Le Talekom on je pao - zaključio je Radojičić.

BONUS VIDEO: Policija na derbiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.