Kakvo veče! Lacio kisnuo, milanski velikani dominirali, Ljajić obeležio veče! (VIDEO)
Foto: Profimedia

serija a, 1. kolo

Kakvo veče! Lacio kisnuo, milanski velikani dominirali, Ljajić obeležio veče! (VIDEO)

Lombardijci sigurni na startu sezone, Ljajić doneo bod "Bikovima", najveće iznenađenje u Rimu. Fabio Kvaljarela kao vino, golčina Birse presudila u Udinama.

Objavljeno:

Inter je na impresivan način otvorio meč protiv Fiorentine, sudija Taljavento je u 6. minutu pokazao na belu tačku, Argentinac ne greši, a desetak minuta kasnije "Maurito" je sjajno šutirao glavom i praktično sa dva gola za 10 minuta rešio sva pitanja oko pobednika. Mogao je do het-trika za 20 minuta, da je Perišić bolje poslao jednu poprečnu loptu.

Fiorentina mnogo slabija nego prošle sezone, Pioli mora da uigra tim, možda su oštećeni za penal na Simeoneom, ali nakon pregledavanja snimka, Taljavento nije promenio odluku.

U nastavku je tempo pao, Inter kao da je bio zadovoljan vođstvom, imali su nekoliko šansi iz kontri, a na drugoj strani Veretu je pogodio stativu.

Na kraju ipak 3:0 za Inter, rezervista Žoao Mario je asistent, a Ivan Perišić se poklonio. Imao je Ikardi još jednu šansu za het-trik, ali je Sportijelo intervenisao.

Milan je lako dobio Krotone, sve je bilo brzo gotovo, penal za "Rosonere" u Kalabriji, sumnjiva situacija, duel mladog Kutronea sa defanzivcem domaćih Marijanijem koji je dobio i crveni, Frank Kesi postiže prvenac, Milan vodi i ima igrača više. Posle je sve bilo stvar surove realizacije, Kutrone je pogodio na asistenciju Susa, a onda je par minuta kasnije Španac i sam postigao gol, za 25 minuta priča gotova na stadionu "Šćida".

Milan je spustio nogu sa gasa, Kalabrezi nemoćni da uzvrate, bilo je još šansi, ali meč dobijen sa pola snage je bilo baš ono što je potrebno za samopouzdanje novom timu "Rosonera"!

Na "Friuliju", sudar dva dobra tima, Vićenco Ingleze je glavom Kjevo doveo do prednosti, ali je Siril Tero "Friulane" vratio u igru do poluvremena.

U drugom delu na scenu stupa Birsa, Slovenca nikada ne treba puštati da šutira, na svojoj koži je to osetio talentovani Skufet. To je bio i ključni trenutak, "Leteći Magarci" su odneli čitav plen sa "Dačija Arene".

Novajlija Benevento po mnogima najslabiji tim Serije A je šokirao "Marasi". Prvi prvoligaški gol u istoriji kluba je postigao Ćićireti, no do pauze je iskusni Fabio Kvaljarela posle kornera jednu odbijenu loptu sproveo u mrežu Slovenca Vida Beleca.

Iskusni Napolitanac je kao vino, potpuni preokret na "Marasiju" smo videli početkom drugog dela, 110. gol u Seriji A za Kvaljarelu za 2:1 i konačnu pobedu Dorijana.

U Bolonji, sin trenera Rome Di Frančeska, je doveo domaće u vođstvo protiv Mihinih "Bikova", no ubrzo je majstorijom Adem Ljajić poravnao rezultat.

Naš fudbaler je u nastavku stavio na muke Mirantea, ali je i Bolonja imala svoje prilike.Na kraju, podela bodova na "Dal'Ari".

SPAL, povratnik u ligu posle pola veka se isprsio ispred Lacija, imali su šansu da povedu, pogodili stativu preko Vivijanija, na drugoj strani Imobile i Milinković Savić su promašili najbolje prilike u prvom delu za "Orlove".

Ni u drugom poluvremenu nismo videli mnogo, Lacio kao da je bio umoran od pobede i slavlja u Superkupu protiv Juventusa. Mnogo slabije su igrali nego u tom meču. Ipak, mogli su do pobede u finišu, i Lulić je imao priliku, ali dva boda su prosuta na "Olimpiku".

Loš meč na "Mapeiju" između Sasuola i Đenove, dosada i baš malo prilika u prvom delu, drugo je bilo bolje, oba tima mogla su do trijumfa, ali se završilo bez golova.

Rezultati 1. kola

Juventus - Kaljari 3:0 Verona - Napoli 1:3 Atalanta - Roma 0:1 Krotone - Milan 0:3 Inter - Fiorentina 3:0 Lacio - SPAL 0:0 Sampdorija - Benevento 2:1 Sasuolo - Đenova 0:0 Udineze - Kjevo 1:2

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Espreso.co.rs/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.