Điđi Bufon jači od VAR, moćni Juve furiozno otvorio sezonu u Kalču! (VIDEO)
Foto: Reuters

serija a, 1. kolo

Điđi Bufon jači od VAR, moćni Juve furiozno otvorio sezonu u Kalču! (VIDEO)

Siguran korak Juventusa na startu novog prvenstva

Objavljeno:

Teško je bilo očekivati da bi Kaljari na startu 116. sezone Serije A mogao izvući bila šta osim časnog poraza na nekadašnjoj "Juventus Areni", a sada "Alijanc stadionu" u Torinu. Tim sa Sardinije doživeo je ubedljiv poraz od 3:0 od šestostrukog uzastopnog šampiona Italije Juventusa, koji je odigrao onoliko koliko mu je trebalo za ubedljiv trijumf.

Prva prava akcija na utakmici pretvorena je u pogodak i vođstvo Juventusa. Tečno je sve izgledalo, lopta je išla od noge do noge, na kraju stigla do Marija Mandžukića, koji milimetarski precizno pogađa mrežu golmana Kaljarija Alesija Kranja, za prvi pogodak u novoj sezoni Serije A. Rano vođstvo Juventusa nije poremetilo goste, koji su nakon primljenog gola imali dve dobre prilike, ali nisu uspeli da savladaju Đanluiđija Bufona. Sudija Fabio Mareska u 39. minutu nije vidio kako Aleks Sandro ruši Duja Čopa, ali je nakon naknadnog pregleda video snimka pokazao na "belu tačku". Ipak, za razliku od Roberta Levandovskog, Dijego Farijas nije uspeo da pogodi cilj. Bufon je odbranio veoma loš šut Brazilca po sredini gola. Bio je to jubilarni, 30 jedanaesterac koji je u svojoj karijeri odbranio popularni Điđi.

Kazna je stigla u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Miralem Pjanić poslao je sjajan pas za Paola Dibalu, a Argentincu je preostao slađi dio posla, lagana egzekucija za 2:0. Ipak, Dibala je loptu očigledno primio rukom, ali i to je promaklo sudiji Mareski, koji se ovaj put nije odlučio da potraži pomoć video asistenta, iako su to tražili fudbaleri Kaljarija. I pogrešio je. Drugo poluvreme počelo je sjajnom prilikom za "Staru damu", ali je Dibala ovaj put pogodio prečku. Odolevali su gosti do 66. minuta, kada su primili i treći gol. Tim Maksa Alegrija odigrao je još jednu sjajnu akciju, koju je u gol pretvorio Gonzalo Iguain, koji je do tog trenutka bio poprilično neprimetan. Posle visokog vođstva, Alegri je iskoristio priliku da u igru ubaci dva debitanta. Blez Matuidi i Daglas Kosta upisali su prve minute u dresu "bjankonera", ali do kraja meča nije bilo previše uzbuđenja, pa je ostalo 3:0. Siguran korak Juventusa na startu novog prvenstva... SERIJA A - 1. KOLO: Juventus - Kaljari 3:0 (2:0) /Mandžukić 12, Dibala 45+1, Iguain 66/ Verona - Napoli (20:45) Nedelja: Atalanta - Roma (18:00) Bolonja - Torino (20:45) Krotone - Milan Inter - Fiorentina Lacio - SPAL Sampdorija - Benevento Sasuolo - Đenova Udineze - Kjevo

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.