HRVATSKA IZRUČUJE MORINU SRBIJI! Dolijao navijač koji je upravljao dronom u Beogradu!
Foto: Printscreen/Youtube/DigitAlb

konačno

HRVATSKA IZRUČUJE MORINU SRBIJI! Dolijao navijač koji je upravljao dronom u Beogradu!

Ismail Morina se trenutno nalazi u zatvoru u Dubrovniku gde je uhapšen u junu po poternici Srbije

Objavljeno: 13:09h

Ismail Morina zvani Balista koji je pustio dron sa zastavom Velike Albanije na meču Srbija - Albanija u Beogradu u kvalifikacijama za EURO 2016 i time izazvao nerede, trebalo bi da bude izručen Srbiji.

Sud u Dubrovniku je potvrdio svoju prethodnu odluku o uzručenju Albanca našoj zemlji, a tu vest prenose albanski mediji.

Dubrovački sud nije promenio svoje mišljenje nakon što mu je Vrhovni sud iz Zagreba vratio čitav slučaj na prvostepeni postupak.

foto: Printscreen / Facebook

Sa druge strane njegov advokat Željko Butigan tvrdi da to nije istina.

- Morina neće biti izručen Srbiji, ali njegov slučaj će biti pregledan od početka u dubrovačkom sudu. On nastavlja pravnu bitku sa procedurama koje su potrebne za dobijanje azila - rekao je Butigan za "Top channel", a prenosi RTK.

Morina je u junu uhapšen na dubrovačkom području, a Srbija ga tereti da je 14. oktobra 2014. upravljao bespilotnom letelicom sa zastavom Velike Albanije koju je puštena na stadion u Beogradu, tokom fudbalske utakmice Srbije i Albanije.

foto: Printscreen / Facebook

Prvobitna odluka Županijskog suda u Dubrovniku bila je da su ispunjeni svi zakonski uslovi za izručenje Morine Srbiji, na šta je njegov branilac uložio žalbu.

Mediji na albanskom prenose da je "Balkanveb" imao uvid u odluku dubrovačkog suda.

Istovremeno "NJuz24" navodi da Morina još nije dobio odluku o zahtevu za azil.

Podsećamo da je albansko stanovništvo i javnost oštro protestovalo zbog njegovog hapšenja i traženo je od premijera Albanije Edija Rame da preduzme sve potrebne korake i spreči njegovo izručenje Srbiji.

(Espreso.co.rs / Izvor: RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.