Novinari opet pitali Đukića ko će da brani, a on im predočio novi metod kojim odlučuje! Ne znamo da li je ranije korišćen još negde!
Foto: Dado Đilas

malo šale i smeha

Novinari opet pitali Đukića ko će da brani, a on im predočio novi metod kojim odlučuje! Ne znamo da li je ranije korišćen još negde!

Strateg crno-belih je poručio da će njegova ekipa ići uvek na pobedu protiv svakog protivnika

Objavljeno:

Povodom predstojeće prve utakmice plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope između Partizana i Videotona, na stadionu crno-belih je održana konferencija za medije.

Partizan hteo da ispoštuje mađarske novinare, ali se niko od njih nije pojavio i tada je Đukić ispalio opasnu foru! (FOTO)

Trener Partizana Miroslav Đukić govorio je o svojim očekivanjima za predstojeći meč.

- Verujem u moj Partizan. Ja sam uvek optimista, ne razmišljam o porazu, moj mentalitet mi to ne dozvoljava. Verujem u moj Partizan. Mi smo ekipa koja je u usponu i koja stalno napreduje. Sigurno da imamo ozbiljnog rivala, koji je isto tako dobar kao mi. Razmišljam samo o pobedi, jer imamo dobru ekipu, spremnu da prođe dalje - rekao je Đukić, koji nijednog trenutka ne gubi optimizam.

foto: Espreso

- Mislim da smo svi svesni da se nalazimo pred veoma važnom utakmicom za klub, za Partizan. Tako joj i prilazimo. Prolazak u Ligu Evrope je veoma bitan za nas i učinićemo sve da tako bude. Imamo veoma ozbiljnog i teškog protivnika, ali ćemo učiniti sve da se plasiramo u Ligu Evrope, koja nam je potrebna.

Na drugoj strani će mu se kao protivnik naći čovek koga je nasledio na klupi crno-belih, Marko Nikolić i koji i te kako dobro poznaje ekipu šampiona Srbije, koja je pretrpela neznatne promene.

- Veći problem je ekipa Videotona, isto kao što je njima veći problem Partizan nego trener. Znamo sve o njima, nije to nikakva tajna. Meni je najbitnija moja ekipa, ne bavim se tuđom. Analizirali smo protivnika, ali najbitniji smo mi, da imamo dobar stav, da budemo mi i da odigramo kako treba - poručio je Đukić.

foto: Espreso

Glavno pitanje na poslednjih nekoliko konferencija đefu stručnog štaba crno-belih jeste ko će braniti, s obzirom na kikseve i formu Kljajića i dolazak Vladimira Stojkovića.

Iskusni stručnjak je kao i pred Vojvodinu poručio da će braniti "golman", ali i dodao u šali da će možda izvlačiti papirić sa imenom iz šešira kako bi odlučio.

- Imamo petoricu golmana, odlučivaćemo. Videćemo demokratski, da li izvlačenjem iz šešira. Svi su u konkurenciji i odlučićemo sutra.

foto: Filip Plavčić

Zbog kazne UEFA tribine na stadionu u Humskoj biće praznije, tačnije naći će se na njima oko 80 navijača Videotona, što je dozvoljeno pravilima Evropske kuće fudbala i isto toliko otprilike će brojati oficijelna lica Partizana i zaposleni u klubu.

- Neprirodno je, nisi navikao da igraš pred praznim tribinama. Deluje sablasno igrati jednu utakmicu te težine i važnosti, ali moramo da se naviknemo. Najbitnije je da prođemo, da idemo dalje, da igramo za nas, ali zaista će biti neobično.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Đukić je još poručio da će njegov tim, dokle god je tu, igrati napadački, na pobedu.

- Dok god sam ja tu, ići ćemo po pobedu, protiv svakog protivnika. Moj Partizan mora da ide po protivnika, da bude spreman, da vodi utakmicu, da napada, ali i da brani. Napadači su prvi stepen odbrane. Kada je moja ekipa u šesnaestercu, i ti špicevi su u tih 30-40 metara i rade za ekipu. Ali, isto i bekovi da se ubacuju napred, jedan totalni fudbal.

BONUS VIDEO: Muslin objavio spisak

(A. Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.