Đurđević neizvestan za Vojvodinu! Zanimljiv Đukićev odgovor na pitanje ko će braniti?!
Foto: Beta/Branislav Božić

crno-belima potreban trijumf

Đurđević neizvestan za Vojvodinu! Zanimljiv Đukićev odgovor na pitanje ko će braniti?!

Trener crno-belih je istakao da njegova ekipa mora da obrati pažnju na defanzivu

Objavljeno:

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da je bitno da njegovi fudbaleri vrate samopouzdanje posle teškog poraza od Voždovca i da će dati sve od sebe da pobede Vojvodinu u teškoj utakmici.

- Psihički je teško spremiti ekipu i bitno je da igrači vrate samopouzdanje. Verujem da će moja ekipa pružiti maksimum, dati sve od sebe i odigrati dobu utakmicu. Želimo da se vratimo na dobar kolosek u još jednoj teškoj utakmici - rekao je Đukić na konferenciji za novinare.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Crno-beli su u prošloj utakmici iznenađujuće poraženi od Voždovca na svom stadionu sa 3:1.

- Olako smo primali golove. Svaki poraz boli, ali teški porazi mogu da pomognu ekipi, da krene dva koraka napred. Ne možemo da živimo samo od ofanzive, već moramo da radimo za ekipu, defanzivni aspekt je veoma bitan jer bez toga nema uspeha - kazao je Đukić.

foto: EPA/Srđan Suki

On je posebno istakao da njegova ekipa mora da obrati pažnju na odbranu jer više ne sme sebi da dopušta da lako prima golove.

- Ne možemo da prođemo u Evropi ako primimo pet golova, ne možemo da pobedimo Voždovac ako primimo tri gola. Moramo da povratimo defanzivnu stabilnost, što je stvar cele ekipe i Suma, Tavamba, Đurđević i ostali moraju da znaju da želim ofanzivnu igru, ali da moraju da rade za ekipu - naveo je trener Partizana.

foto: EPA/Srđan Suki

Najbolji strelac Partizana Uroš Đurđević dobio je udarac u mišić i ima otok, tako da je neizvestan za duel u Novom Sadu, dok Nebojša Kosović sigurno neće igrati.

- Videćemo da li je sposoban da u Novom Sadu bude sa nama, dok smo zadovoljni u slučaju Kosović, na koga nećemo moći da raučam 15-ak dana. Zadovoljan sam jer povreda nije ozbiljna kako smo u početku mislili - rekao je Đukić.

foto: EPA/Srđan Šuki

Utakmicu protiv Voždovca obeležile su, između ostalog, loše intervencije golmana Filipa Kljajića. Upitan ko će da brani protiv Vojvodine, Đukić je uz osmeh odgovorio: "golman".

- Videćemo ko će biti na golu, još razmišljamo. Ko god da brani, verujemo u njega. To su stvari koje se dešavaju u fudbalu - naveo je on.

Blizu prelaska u Partizan je nekadašnji golman crno-belih i reprezentativac Srbije Vladimir Stojković.

foto: AP

- Za sada ne razmišljam o njemu jer još nije naš član. Ako dođe, onda ćemo razmišljati o njemu - rekao je Đukić.

Na pitanje da li će crno-beli angažovati nekog odbrambenog fudbalera, trener je rekao da postoji velika šansa da Partizan dovede još igrača do kraja prelaznog roka.

foto: Beta/Branislav Božić

- Ne možemo da odbacimo to da će biti pojačanja u narednim danima jer je Partizan veliki klub koji će poboljšati nešto što može. Za sada nema ničega, ali dovešćemo nekoga ako se ukaže prilika - rekao je Đukić.

Kada je reč o Teofilusu Solomonu, koji je u Partizan došao iz Rijeke, Đukić je kazao da je nigerijski napadač "ozbiljno pojačanje", ali da je još mlad i da ne želi da mu stavlja pritisak jer je "pred njim velika budućnost".

BONUS VIDEO: Mihajlo Andrić izazvan 1 na 1 na prvom treningu Partizana

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.