SEDNICA TRAJALA 4 SATA: Zvezda se protivila, ali je sada bila uzdržana, Zajednica superligaša izglasala važnu odluku!
Foto: Printscreen/superliga.rs

Prisustvovao i kokeza

SEDNICA TRAJALA 4 SATA: Zvezda se protivila, ali je sada bila uzdržana, Zajednica superligaša izglasala važnu odluku!

Jedna od najvažnijih tačaka dnevnog reda bila je rasprava o Nacrtu novog Statuta FS Srbije. Klubovi su u dobroj meri saglasni sa 90 odsto predloga koji su navedeni u Nacrtu

Objavljeno:

Uz prisustvo predstavnika svih klubova Superlige Srbije je održana sednica Izvršnog odbora Zajednice Superlige Srbije kojom je predsedavao Dragomir Lazović, predsednik Zajednice.

Najvažnija odluka sa 8. sednice Izvršnog odbora Zajednice klubava Super lige odnosi se na gotovo jednoglasan predlog klubova – 14 podržalo, uzdržani bili Crvena zvezda i Napredak - upućen Skupštini klubova Superlige da se formira Asocijacija profesionalnih klubova koja podrazumeva ujedinjenje Udruženja klubova Prve lige i Zajednice klubova Superlige.

U veoma konstruktivnoj diskusiji, uz prisustvo predsednika FS Srbije Slaviše Kokeze, predstavnici svih klubova imali su svoja izlaganja na mnoga pitanja koja se tiču bolje budućnosti srpskog klupskog fudbala, a razjašnjene su i mnoge nedoumice koje su nekim saopštenjima unele zabunu među klubove.

foto: Dado Đilas

Jedna od najvažnijih tačaka dnevnog reda bila je rasprava o Nacrtu novog Statuta FS Srbije. Klubovi su u dobroj meri saglasni sa 90 odsto predloga koji su navedeni u Nacrtu, osim u delu koji se odnosi na broj delegata koji će u Skupštni FS Srbije imati Superliga. Tražili su od Saveza ako može da usvoji predlog da se sa sedam broj delegata poveća na šesnaest.

Sednica je posle gotovo četiri sata završena, uz opšti utisak da su bez ustezanja i u otvorenoj diskusiji pokrenute i druge brojne teme i da će ubuduće, uz nastavak neophodnog dijaloga, sigurno biti donete odluke koje će biti od koristi za fudbal u Srbiji.

BONUS VIDEO: Konferencija za medije povodom osvajanja juniorskog Evropskog prvenstva u košarci

(Espreso.co.rs / Izvor: Superliga.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.