DRUGI PUT U ŽIVOTU SAM SE USPROTIVIO OCU: Nejmarovo oproštajno pismo od Barselone i Mesija, rekao je i zašto je otišao!
Foto: Fonetap

Tako on to vidi

DRUGI PUT U ŽIVOTU SAM SE USPROTIVIO OCU: Nejmarovo oproštajno pismo od Barselone i Mesija, rekao je i zašto je otišao!

Posle ovoga sve je jasno šta stoji iza najvećeg transfera u istoriji fudbala

Objavljeno:

Najskuplji transfer u istoriji fudbala je realizovan! Nejmar je za 222 miliona evra prešao iz Barselone u PSŽ, potpisao ugovor i ubuduće će zarađivati oko 30.000.000 evra godišnje.

PARE LEGLE NA RAČUN, ISTORIJA JE ISPISANA: Krespo uplatio 222 miliona Barseloni, Nejmar od petka u PSŽ!

Mnogi su se pitali šta je nateralo Brazilca da napusti "Kamp Nou", jedan od najjačih klubova Evrope i ubitačni napadački trio koji je činio sa Lionelom Mesijem i Luisom Suarezom.

SVET JE OTIŠAO DOĐAVOLA! Nejmar pred potpisom, a znate li koliko novca će zarađivati po minutu? (VIDEO)

foto: Fonetap

Većina navijača ga okrivljuje i misli da je to uradio zbog arapskih miliona, stručnjaci uglavnom misle da je to zbog želje da izađe iz senke Lionela Mesija, ali šta je zapravo istina?

To možemo naslutiti iz emotivnog oproštajnog pisma koje je Brazilac napisao svom bivšem klubu i saigračima.

- Život sportiste je sačinjen od izazova. Neki su nam suđeni. Neki su posledice naših odluka. Da nastavimo sa onim što osvetljava našu karijeru. Kratku, ali intenzivnu. Barselona je bila mnogo više od toga. Bio je san igrati sa onima koje si birao u igricama. Stigao sam u Kataloniju kao 21-godišnjak. Sećam se prvog dana, svlačionce sa idolima kakvi su Mesi, Valdes, Ćavi, Inijesta, Pujol, Pike, Buskets i mnogi drugi. Čekao sam svoj trenutak da utkam sebe u ono što jeste više od jednog kluba. Barselona je nacija koja predstavlja Kataloniju - započeo je Nejmar, a potom se osvrnuo i na svoje kolege iz napada.

foto: Reuters

- Imao sam čast da igram sa najboljim sportistom koga sam video u životu i siguran sam da dok sam živ neću videti takvog. Leo Mesi je postao moje prijatelj i na i van terena. Bila je čast igrati sa tobom. Bio sam član trozubca sa Mesijem i Luisom Suarezom. Trozubca koji je osvojio sve što sportista može da osvoji. Živeli smo nezaboravne trenutke. U gradu koji je više od grada. To je otadžbina. Volim Barselonu i volim Kataloniju.

I onda je došao do onog glavnog dela, zašto je otišao?

foto: AP

- Ali sportisti (meni) izazovi su neophodni. Drugi put u životu sam se usprotivio ocu. Oče, razumem i poštujem tvoje mišljenje, ali odluku sam doneo i molim te da me podržiš kao što si uvek radio... Barselona i Katalonija će uvek biti u mom srcu. Ali potrebni su mi novi zazovi. Zato sam prihvatio ponudu Pari Sen Žermena. Da pomognem ljudima da osvoje titule koje njihovi navijači žele. Pokazali su mi smeli karijerni plan i osećam da sam spreman... Sada u srcu osećam da je vreme da idem. Pari Sen Žermen će biti moj dom u narednih pet godina. Radiću naporno da opravdam sve poverenje. Računam na podršku svih vas koji ste bili uz mene. Navijača, prijatelja, profesinalaca koji su bili uz mene i moju porodicu!

Bila je ovo vrlo teška odluka, ali sam je doneo na osnovu iskustva stečenog u ovih 25 godina.

Barcelona, gracies per tot! Paris, J’arrive!

BONUS VIDEO: PROTEST DELFINA: Filip Filipović i Gojko Pijetlović skinuli medalje!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.