OVO SIGURNO NE ZNATE! Ako i Zvezda i Partizan budu igrali plejof za Ligu Evrope, može da se desi nešto potpuno nesvakidašnje!
Foto: Filip Plavčić

AJAOOOO

OVO SIGURNO NE ZNATE! Ako i Zvezda i Partizan budu igrali plejof za Ligu Evrope, može da se desi nešto potpuno nesvakidašnje!

Zvezda će, ukoliko eliminiše Spartu, u petak u žrebu sigurno biti među nepovlašćenima, dok Partizan još uvek ima šanse da bude među povlašćenima...

Objavljeno: 10:21h

Večiti srpski rivali, Partizan i Crvena zvezda, konačno bi, posle duže pauze, mogli da budu zajedno u žrebu za plej-of za plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Partizan će izvesno tamo, posle već viđene eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Olimpijakosa (poraz 1:3 u prvom meču), dok bi i Zvezda trebalo da ode tamo ukoliko u skladu sa očekivanjima odbrani veliku prednost u četvrtak u Pragu, pošto je pre tri dana pobedila Spartu 2:0 i napravila džinovski korak ka plasmanu u poslednju fazu (eliminisana od Bordoa), piše Srbija Danas..

ZVANIČNO! KK Partizan doveo srpskog Rasela Vestbruka! (FOTO)

Zvezda će, ukoliko eliminiše Spartu, u petak u žrebu sigurno biti među nepovlašćenima, dok Partizan još uvek ima šanse da bude među povlašćenima, ukoliko ne bude velikih iznenađenja u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a dva favorita ispadnu iz kvalifikacija za Ligu Evrope. Ukoliko se to desi, pa Partizan bude nosilac, a Zvezda ne, može doći do jedne neuobičajene, ali ranije već viđane situacije u takmičenjima pod okriljem UEFA.

foto: Reuters

U slučaju da se desi, da žreb odluči da i Partizan i Zvezda budu domaćini ili gosti u prvom mečevima, UEFA bi reagovala zbog pravila da u gradovima koji imaju po dva predstavnika ne smeju da se igraju dve utakmice u jednom danu, pogotovo ne ako su obe visokog rizika, a zna se da gotovo svake utakmice Zvezde i Partizana u Evropi dobiju takav status. Zato, ako se desi da oba kluba budu žrebana kao domaćini, ili oba kao gosti, jedan će morati da promeni domaćinstvo.

O OVOME ĆE SE MNOGO PRIČATI! Da li je Rad debelo oštećen za penal protiv Zvezde? (VIDEO)

U tim slučajevima, Zvezda bi morala da bude domaćin u prvom meču, a Partizan u revanšu, jer crno-beli imaju bolji evropski koeficijent, što UEFA gleda kao prvi kriterijum u ovakvim situacijama. Ostaje da se vidi da li će i doći do ove situacije, ili će oba kluba biti u petak u žrebu među nepovlašćenima (pod uslovom da Zvezda eliminiše Spartu u četvrtak).

BONUS VIDEO: Članovi fan kluba Milana govore za Espreso

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.