Navijači i dalje pamte crveni karton Kange! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet

FUDBAL JE KOLEKTIVNI SPORT

Navijači i dalje pamte crveni karton Kange! (FOTO) (VIDEO)

Fudbal je pozornica a mi smo scenaristi koji prave predstavu

Objavljeno: 13:43h

Vladan Milojević održao je konferenciju pred nedeljni meč protiv Rada na Banjici.

Trener crveno-belih govorio je o “građevinarima”, o meču sa Spartom iz Praga koji je njegov tim odigrao odlično (2:0), ali i Geloru Kangi.

- Igramo protiv mlade, nadarene ekipe. Rad je godinama učesnik Superlige, ima filozofiju i igrače iz omladinske škole. Podmlađen im je sastav, ali neki njihovi igrači, i pored toga što su mladi, imaju već nekoliko sezona u najjačem rangu. Radi se o dobroj ekipici, motivisani su i respektujemo ih. Tako se i spremamo za ovaj meč - rekao je trener Zvezde

ALBANCI NE DAJU MORINU SRBIJI: Protesti zbog hapšenja i izručenja čoveka koji je pustio dron u Beogradu! (FOTO) (VIDEO)

Bilo je reči i o umoru igrača posle niza utakmica koji su odigrali u prethodnom periodu.

- Posle meča smo odradili trening, oni koji su igrali protiv Sparte su bili na oporavku. Ako ne računamo umor, nemamo problema sa povredama. Naš posao je takav, utakmica sa Česima je ostala iza nas. Odmah smo se okrenuli Radu. U sportu i klubu kakav je Crvena zvezda nema razmišljanja o prethodnim pobedama. Nema vremena da se uživa u njima. Razmišlja se samo o sledećem protivniku. U ovakvom klubu morate stalno da se dokazujete i partija protiv Sparte neće imati značaja ako je ne ponavljamo u budućnosti. Neću euforiju, jer za njom nema ni razloga. - izjavio je Milojević.

foto: Filip Plavčić

Na pitanje o Srđanu Babiću i mogućem startu protiv Rada, Milojević je rekao:

- Neću o imenima, videćemo na dan meča. Moramo da sagledamo puno aspekata. Nemamo komoditet da razigravamo igrače i podižemo njihovu fizičku spremu. Zgusnut nam je raspored. Bio nam je cilj da im šansu dajemo na prijateljskim utakmicma. U ovom trenutku nemam puno prostora za njih. -

Gelor Kanga je svoju formu drastično podigao, postao je glavna karika tima crveno-belih, ali i dalje postoji crv sumnje u Gabonca. Najviše zbog njegovih kartona u bitnim mečevima Zvezde prošle sezone.

Ne znate koliko sam lud! Nijedan Zvezdin golman do sada nije izjavio i obećao ono što je Borjan! (FOTO) (VIDEO)

- Kanga igra sjajno na početku sezone, ali... Navijači još uvek pamte crveni karton protiv Ludogoreca, kao i žuti karton zbog kojeg nije mogao da igra protiv Voždovca, u meču u kojem je Zvezde možda i izgubila titulu. Fudbal je kolektivni sport... Svaki igrač napravi nešto dobro, i ne možete da predvidite ko će biti najbolji. Slagaću ako kažem da nemam informacije o njemu iz prošle sezone. Volim da budem upućen, ali ne želim da se opterećujem tim stvarima. Bitno mi je kako se igrači ponašaju na terenu, ali i van njega, kao i u svlačionici. Kada je atmosfera u njoj narušena, to se reflektuje na teren. Volim da fudbaleri igraju jedan za drugog. - iskreno će Milojević.

foto: Nebojša Mandić

Navijači imaju razloga za zadovoljstvo. Posle skeptičnog početka i remija na Malti, Crvena zvezda je zaigrala mnogo bolje, i kockice polako dolaze na svoje mesto. Protiv Sparte se najbolje videlo da ovaj tim može mnogo. A Delije su to uvek umele da cene i daju "vetar u leđa" svih ovih godina.

- Fudbal je pozornica, a mi smo scenaristi koji prave predstavu. Poenta je da navijači budu zadovoljni igrama i rezultatima i da u što većem broju dolaze da nas bodre. Prijaju pozitivni komentari, ali ja pokušavam da budem na zemlji i ne volim euforiju. Meč protiv Sparte je putokaz kuda treba da idemo. Važno je da imamo kontinuitet i za nas je bolje da ga što duže zadržimo. - izjavio je za kraj Milojević.

OVO BI MOGLO DA MU OŽIVI KARIJERU: Krasić želi kod ljubimca Delija!

Utakmica drugog kola Superlige Srbije između Rada i Crvene zvezde odigraće se u nedelju od 19 časova na stadionu na Banjici.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.