ĐUKIĆEV RAPORT PRED JAVOR: O Leonardovim "problemima", Olimpijakosu, Sumi, ali i pohvale Crvenoj zvezdi!
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

pred novi meč

ĐUKIĆEV RAPORT PRED JAVOR: O Leonardovim "problemima", Olimpijakosu, Sumi, ali i pohvale Crvenoj zvezdi!

Đukić je naveo da će u timu biti određenih promena u odnosu na poslednji meč

Objavljeno:

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da njegova ekipa u predstojeći meč protiv Javora u Superligi Srbije treba da odigra sa istim stavom kao i utakmicu protiv Olimpijakosa u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Pred nama je utakmica protiv Javora, veoma bitna, teška. Pogotovu su teške te utakmice koje igrate posle Lige šampiona. Treba ući maksimalno angažovano i koncentrisano u te utakmice, jer najteže je dobiti te takozvane dobijene utakmice. Javor je ozbiljan rival, koji će tražiti svoju šansu na našem stadionu. Mi moramo da izađemo sa istim stavom kao i protiv Olimpijakosa. Kada izađete sa takvim stavom, teško da će biti problema - rekao je Đukić na konferenciji za novinare.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Partizan u subotu dočekuje Javor u drugom kolu Superlige Srbije.

- Javor će svoju šansu tražiti u brzim kontranapadima. Mi ćemo sigurno dominirati što se tiče poseda, ali to ništa ne garantuje. Protivnik se dobro brani, možda igra i sa pet igrača nazad, tako da neće biti puno prostora. Moramo da igramo veoma brzo i da ne dozvolimo protivniku da krene u brze kontranapade. Imaćemo dosta muka da probijemo taj bedem - rekao je Đukić.

Đukić je naveo da će u timu biti određenih promena u odnosu na poslednji meč.

- To ćemo još videti danas, ali biće promena. Neće biti mnogo, poštujemo ekipu Javora i želimo da uđemo maksimalno koncentrisano i angažovano u taj meč - rekao je trener Partizana.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

On je naveo da je Lazar Ćirković koji se lakše povredio na utakmici protiv Olimpijakosa odradio trening i da nema problema i dodao da Brazilac Leonardo ima "određenih mišićnih problema". "Videćemo danas da li spreman", dodao je.

Đukić je rekao da je Sejduba Suma u sve boljoj fizičkoj formi i da će protiv Javora imati veću minutažu.

Partizan je u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona izgubio od Olimpijakosa, pa je i veliki deo konferencije za novinare bio posvećen toj utakmici. Novinare je zanimalo i da li taj meč može da pomogne njegovoj ekipi da nauči da se brani od kontranapada.

foto: EPA/Srđan Suki

- Ja sam zagovornik ofanzivne igre što se tiče Partizana, jer Partizan tako mora da igra. Mi smo mogli da se povučemo protiv Olimpijakosa i da čekamo kontranapade, ali to nama ne služi ničemu, jer mi nismo Partizan koji će posle igrati na kontre, već Partizan koji će uvek igrati ofanzivno - rekao je Đukić.

On je istakao da taj meč mnogo znači na polju samopouzdanja njegovoj ekipi.

- Ta utakmica mnogo znači za samopouzdanje jer smo videli da možemo da dominiramo protiv Olimpijakosa - rekao je Đukić.

foto: EPA/Srđan Suki

- Vidim veru u igračima. Rekao sam im da smo pokazali šta možemo. Sad protiv Javora ne možemo da pokažemo drugo izdanje, to je taj put i sada nema nazad. I protiv Javora mora da se vidi isti intenzitet, isti rad- dodao je trener Partizana.

Nemanja Mihajlović će karijeru nastaviti u Herenvenu, a Đukić je naveo da će sada već bivši fudbaler Partizana imati veliku karijeru, ali da mora da nauči da bez obaveze u igri nema ništa.

- Lucidnost se pojavi u određenim momentima, dok rad mora da se vidi svih 90 minuta - rekao je Đukić.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Fudbaleri Crvene zvezde su sinoć pobedili Spartu u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

- Gledao sam utakmicu, odlično su odigrali, i sigurno da smo pred jednim velikim derbijem koji će biti zaista interesantan, pravi evropski - rekao je Đukić.

Utakmica Partizan - Javor igra se u subotu od 19.00 na stadionu u Humskoj.

BONUS VIDEO: Grobari pevaju fudbalerima Partizana posle poraza od Olimpijakosa

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.