SULUDI PODATAK: Mančester Siti troši godišnje više para na defanzivce, nego Bosna i Hercegovina za odbranu države! (FOTO)
Foto: Reuters

razlika je u 20 miliona

SULUDI PODATAK: Mančester Siti troši godišnje više para na defanzivce, nego Bosna i Hercegovina za odbranu države! (FOTO)

Potpuno neverovatno deluje koliko novca "građani" troše samo na odbranu svog tima

Objavljeno:

Svedoci smo da je došlo suludo vreme fudbala kada se troše ogromne i neverovatne količine novca, a jedan od klubova koji u tome prednjače je svakako Mančester Siti.

Od kada su šeici preuzeli "građane" stotine miliona evra, funti ili bilo koje druge valute se troše na pojačanja u svakom prelaznom roku.

Tim povodom je napravljena i zanimljiva tabela sa prosekom koliko klub sa "Etihada" na godišnjem nivou troši samo za jačanje svoje odbrane, a to je celih 200 miliona funti.

Gotovo neverovatno zvuči, ali Siti troši mnogo više novca na odbranu svog tima, nego što neka država na godišnjem nivou troši novca na odbranu sopstvene teritorije.

Tako recimo Bosna i Hercegovina troši čak 20 miliona funti manje ne "građani" na svoju odbranu.

Deluje kao da je samo pitanje trenutka kada će "građani" prestići po potrošnji novčanih sredstava i one koji su ispred njih poput Kube koja troši 700 miliona funti godišnje.

Doduše, teško će prestići vodeće Sjedinjene Američke Države koje na godišnjem nivou potroše 820 milijardi funti.

Ipak i sam ovaj podatak od 200 miliona funti deluje neverovatno. Podsećamo da su samo ovog leta doveli levog beka Mendija za 57 miliona evra, desnog beka Kajla Vokera za 51 milion evra, golmana Edersona za 40 miliona evra i desnog beka Danila za 30 miliona evra.

foto: AP

BONUS VIDEO: Leonardno "beži" od novinara u Humskoj..

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.