BOŽJA RUKA - 2. DEO: Maradona nije samo dao gol rukom, nego ga je i odbranio na Mundijalu 1990. (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

sada bi bilo drugačije

BOŽJA RUKA - 2. DEO: Maradona nije samo dao gol rukom, nego ga je i odbranio na Mundijalu 1990. (FOTO) (VIDEO)

Jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena otkrio je jednu tajnu sa Svetskog prvenstva 1990. godine

Objavljeno: 11:03h

Javnost ga neće pamtiti po sportskom životu, nije bio uzor mladih ni zbog fer pleja, ali Dijego Maradona je svakako jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

foto: Reuters

Ipak, pored čuvenog gola koji je dao Englezima rukom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 1986. godine i koji je odveo Argentince u polufinale, Maradona je rekao da je i četiri godine kasnije protiv Sovjetskog Saveza takođe spasio svoju reprezentaciju na sličan način.

Maradona je rekao da se seti ova dva detalja iz njegove karijere kad god neko spomene video tehnologiju koja je u fudbal ušla na velika vrata.

GNEVNI CRNO-BELI: Sudija je navijao za Olimpijakos! Evo i dokaza za to! (VIDEO)

- Naravno da se tog pogotka setim kad god izrazim podršku korišćenju video tehnologije za fudbalske potrebe. I, naravno, svestan sam da bi moj gol poništili da smo tu tehnologiju, kao pomoć sudijama, imali tada. Ali, otkriću vam još nešto. Ja sam na Mundijalu 1990. takođe igrao rukom, na gol liniji sam sprečio Sovjete da postignu gol, ali imali smo sreće jer sudija nije video. Tada nije bio video tehnologije, sada je drugačija priča - rekao je Maradona za sajt FIFA.

Iako zna da "Božije ruke" verovatno ne bi bilo da se video tehnologije uvela u fudbal u njegovo vreme, Maradona podržava ovaj novitet.

Zvezda ima 2 plana kako da isplati milion evra Druliću! S jednim bi se Delije možda i složile, ali sa drugim teško!

- Engleska je savladala Zapadnu Nemačku i osvojila je Svetsko prvenstvo golom koji nije bio regularan, jer šut Džefa Hursta nije prešao liniju. Mnogo je bilo takvih problema na šampionatima planete, istorija Mundijala bi bila posve drugačija da je tehnologija korišćena. Vreme je za to - zaključio je Maradona.

BONUS VIDEO: Frka između igrača Partizana i Olimpijakosa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.